Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Chęć życia Trzynasty klient zwraca się do niego jak do podeszwy od buta Już nie chce ich widzieć, słuchać, wracać tam Nie chce mu się wstawać, myć zębów i żyć Czwarta bomba spadła na Damaszek Wielu ludzi zginęło, wielu ludzi jest ciężko rannych Jak dżdżownice pełzają bez rąk, nóg, oczu, ale wciąż chcą żyć Dziewięć miesięcy czekała za nim Urodził się z genetyczną wadą, Paliła w ciąży, piła w ciąży, nie chce się jej żyć Siedemdziesiąt milionów dzieci w Afryce Z brzuchami jak balony bez butów nie śmieją się Ale wciąż chcą żyć Wycinają jej płuca, wypalają jej oczy, Wlewają kwas do jej żołądka, wiercą dziury w jej głowie Choć bez niej nie mogą żyć
Kryspin Dąbrowski Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HA!!! CHODZI O PLANETE ZIEMIE!!! kurwa jednak madry jestem. dobrze sie domyslilem???
Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Dobrze się domyśliłeś Kryspinie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 moim zdaniem: podeszwy od buta - podeszwy buta wielu ludzi zginęło - wielu zginęło, lub chociaż zrezygnuj z powtórzenia w drugiej części wersu czekała za nim - czekała na niego, czekała na nie, czekała paliła w ciąży, piła w ciąży - kolejne powtórzenie itd. intencje rozumiem i doceniam, ale forma, niestety, nie pomaga przekazowi. pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
al_meriusz Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 podpisuję się pod wpisem sylwestra lasoty; nawet jeśli wymienił tylko kilka niedociągnięć. błażeju, potraktuj 'chęć życia' jako szkic (zastanów się nad nowym tytułem), i popracuj nad nim. jestem przekonany, że warto. serdeczne pozdrowienia
Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dziękuję bardzo za komentarze i uwagi, cenię je sobie i to bardzo! Popracuję nad tym wierszem:)
Rekomendowane odpowiedzi