beta_b Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Nic mu się nie dzieje, jest w domu, niegłodne przyklejone do szyby ogląda film o życiu. Opowiada bajkę o panu, który zgasił światło. Sprawnie liczy kroki na balkonie. A na trzecim piętrze szczeka pies. Gra z oddechem w kółko krzyżyk: ciepły oddech, zimna szyba, pusty dom. Nic mu się nie dzieje rzuconemu na pożarcie samotności. -------------------------------------------To jest dziecko zostawione na pożarcie samotności, więc cierpliwie czeka w oknie na przyjście jakiś gości. Ciepły oddech, zimna szyba, pusty dom. Kółko krzyżyk, ja wygrywam, do mnie dzwoń! Ludzie chodzą, światła gasną tak to w bajkach bywa. Życie toczy się gdzie indziej, ta tęsknota jest prawdziwa. Ciepły oddech, zimną szyba, pusty dom Krzyżyk kółko, ty wygrywasz, do mnie dzwoń. *** Mój świat jest zamknięty w obszarze kocyka. Dzień, noc, klocki i zegar co tyka. Wymyślam w nim życia, imiona i role. Te elementy mam ustalone. Dom buduję dom uparcie... Tylko czy spotkam w tym świecie prawdziwego człowieka? *** W ciemnym pokoju przyklejona do okna pustkę poznaję od środka. Jak trudno ten bezruch wprowadzić w działanie. Co wtedy się stanie? *** Mała dziewczynka chora i sama z domu czmychnęła po piasek na babki. W rogu dywanu zamek stawiała. Nie wiedzieć czemu wszystko runęło z przyjściem rodzica. Klamra błysnęła krzykiem zagrzmiało łez fala zalała bezpieczny dywan. Potężna burza się rozszalała nad zamkiem z piasku. I pękło serce małej dziewczynki gdy piorun walnął w jej drobne ciało. Wiatr szloch zabrał nastała cisza. Dzień nowy wita. Nic się nie stało.
bazyl_prost Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 poezja nie może tworzyć życiowych kłopotów, to co uprawiasz to czarnoksięstwo, moim skromnym zdaniem
beta_b Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Ja się nie znam na poezji, zbyt przyziemnie żyję, opisuję proste rzeczy, w chmury się nie wbiję. To obrazki tylko, węglem szkicowane, rysuję co widzę - uczucia spaćkane.
bazyl_prost Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 podobno w zachodnim kraju spór zażegnano ludzkosc jest cierpliwa juz nie masz czego ukrywać
beta_b Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świat mi się nie kończy on mi się otwiera w prostym rymowaniu znajduję przyjaciela
al_meriusz Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2013 mam podobne wspomnie z dzieciństwa tyle że z okna widziałem szarą ścianę chemicznej pralni z wielkim kominem bardziej podoba mi się pierwsza wersja nie bardzo radzę sobie z trzecią strofą myślę też, że w trakcie czytania obraz dziecka rysuje się przed oczami, dlatego może: Gra z oddechem w kółko krzyżyk: ciepły oddech, zimna szyba, pusty dom. Nie, nic mu się nie dzieje rzuconemu na pożarcie samotności. pozdrawiam
beta_b Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Gra z oddechem w kółko krzyżyk: ciepły oddech, zimna szyba, pusty dom. Nic mu się nie dzieje choć rzucone na pożarcie samotności. Ale nadal nie to...
al_meriusz Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może po prostu: Nic się nie dzieje rzuconemu na pożarcie samotności. coś znajdziesz... pozdrawiam
beta_b Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Mój świat jest zamknięty w obszarze kocyka. Dzień, noc, klocki i zegar co tyka. Wymyślam w nim życia, imiona i role. Te elementy mam ustalone. Dom buduję dom uparcie... Tylko czy spotkam w tym świecie prawdziwego człowieka? *** W ciemnym pokoju przyklejona do okna pustkę poznaję od środka. Jak trudno ten bezruch wprowadzić w działanie. Co wtedy się stanie?
al_meriusz Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 wtedy zaczną kwitnąć od dawna niepodlewane uśmiechy
Rekomendowane odpowiedzi