maria_bard Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 safanduła na galaretowatych nogach zabawnie wygląda ze szwedką marszcząc skórom czoła i usta kilku białych zegarmistrzów odprowadza gazikami kapiącą sól szparom wciska plastik piaski miłosiernie zasuszą szkielety dla pensjonarek ku pamięci
andrzej_barycz Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 marszcząc skórom czoła i usta Proszę o "instrukcję obsługi" tego wersu ;)
Marek_Petrykowski Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Totalny nadrealizm - medycznie to rozumiem - aczkolwiek impulsy kierują mnie w inną przestrzeń - Ona i czas. Tak to czytam. Pozdrowienia Elu.
maria_bard Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spełniam życzenie, aczkolwiek, pewnie nieudolnie, bo takie tłumaczenia na ogół chcą jedno, a robią zupełnie naprzeciwpołożnie:-): Czas marszczy skórom twarze. Tu jest pomocnikiem, ale i "psujem" w dziwnym salonie będącym początkiem najdłuższej drogi człowieka. Wielu chce ładnie wyglądać:-))) Pozdrowienia optymistki. E.
maria_bard Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jarku - "jolkowiczu"! Powyższe słowa w kierunku andrzeja b. są także dla Ciebie:-))) E.
maria_bard Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No pewnie... Kto lepiej wie, jak nie symbolista?:-) Pozdrawiam, Marku. E.
Jolanta_S. Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 pensjonarka kupa mięci wypisuje jakieś bzdury język tnie niemiłosierniesafanduła kręci pupą biust rozciąga się do pępka a panience brak riposty
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Bawiłem się przy obu tekstach, z tym że ten "ripostujący" ( Jolanty S.) lepszy:) pozdr
maria_bard Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nawet śmiesznie wyszło. Lepiej niż wiele tekstów "oficjalnych". Tak się talenta marnują;-) Pensjonarek bez reform:-)
maria_bard Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. De gustibus...:-)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Coś o zmienianiu "dobrego" na.. lepsze. Na dłuuugo nie da rady, "piaski" i tak dokończą "dzieła", perfekcyjnie... trudno nie zgodzić się. Czwarty wers wywołał uśmiech. .. to nieistotne, ale jakiego koloru była.. szwedka.. :) Pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu kompletnie nie rozumiem pytania.Jak to jakiego koloru była "szwedka"? Przecież to oczywiste : niebieski prostokąt z żółtym krzyżem. pozdr:)
maria_bard Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu kompletnie nie rozumiem pytania.Jak to jakiego koloru była "szwedka"? Przecież to oczywiste : niebieski prostokąt z żółtym krzyżem. pozdr:) "szwedzcy optymiści"!!!:-))) ten niemiły sprzęt dostał taką głupią nazwę, chociaż....czy ja wiem? Lepsza jest angielka, prawda?:-)))
Nata_Kruk Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 hehe, powiedzmy, że upewniałam się,.. ;) a lepsza jest Polka, chyba.
szarak_42 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 "W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem Gdy szarzeje za oknami pierwszy świt W oświetleniu tym korzystnie Wyglądają starsze panie A i panom nie brakuje wtedy nic" (...)
maria_bard Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiało Zembatym. Znakomicie, bo czego mogłam spodziewać się po szaraku 42:-))). Dzięki, pozdrowienia. E.
Rekomendowane odpowiedzi