anna_rebajn Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 gdybyśmy mieli wspólnie napisać o miłości przeplatałbyś słowa minutami ciszy istotnie nieistotne nieszczególnie uważne słowa ważki motyle - ożywają gdy słyszysz nie zapadłyby w serce w myśl serdeczną - uśmiech piętna nie odcisnęły na bezsennej nocy a ten wiersz o miłości zaginąłby w półśnie pośród dni niebogatych i sikorek bosych nikt by go nie zrozumiał nikt nie zapamiętał może poza nami którzy go piszemy wśród tylu barwnych wierszy podobny do wróbla milczenie jest treścią rzeczy nieśmiertelnych
Grażyna_Kudła Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 słowa ważki motyle - ożywają gdy słyszysz To piękne, Anno. Bo nie wystarczy słuchać, trzeba słyszeć. Uwiódł mnie ten wiersz, jest bardzo spójny z tym, co ja próbuję przekazać w swoim cyklu "komunikacja" Dodam jeszcze: dokarmiam szare wróble i sama się nimi "żywię" ;)) Pozdrawiam :)
lena2_ Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 świetny Aniu, moje klimaty:):)
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 drugie 'miłości' wydaje mi się zbędne. podobne odczucie mam co do 'nikt', ale to chyba do przełknięcia. ogólnie, fajny wiersz :) pozdrawiam i do poczytania :) p.s.: i jeszcze 'ten' przed 'wiersz' :)
aluna Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witaj Aniu! Umiejętność słuchania to sztuka. Piękny wiersz! Pozdrawiam! Hania
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Łał, zwłaszcza koniec!
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Niektóre słowa i myśli są jak duchy. Jeśli nie ubierzesz je w słowa, nie zobaczysz. Niby czujesz, ale pewności nie ma. Ładnie :)
anna_rebajn Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zaskakuje mnie, że wiersze żyją własnym życiem. Czasem pisząc wiersz mam przed oczami inne obrazy niż wy. Potem okazuje się, że są jeszcze inne, i jeszcze inne. Jakby wiersz żył poza mną. :)) Dziękuję za komentarze i pozdr. A
PaULA-nowa Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi