halcia Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Niech będzie uwielbiony na wieki Duch Święty za wybór biednego Rybaka dla wielu niepojęty Papieża Franciszka jak Ten Święty z Asyżu teraz włoski emigrant rozkochany w Krzyżu W prostocie do wiernych pierwsze prośby zanosi Za Papieża Emeryta za posługę Swoją o modlitwę prosi Błogosławiąc wiernych bardzo skromnie rozpoczyna Pontyfikat Następcy Św Piotra Bożego Pielgrzyma Królowej Aniołów z kwiatami hold cichy oddaje o Pokój dla świata prosić nie przestaje Pierwszy Anioł Pański dzwony wydzwoniły z naszym Drogim Ojcem Tłumy się modliły Za wszystkich ubogich fizycznie i na duchu za ludzi cierpiacych z braku posłuchu Prawd Bożych i świeckich które poprzez lata niosą swe starania w ratowaniu świata Autor:Halina Sawicka
Sebek..._ Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 dla mnie okazyjne wiersze zawsze jakoś trącą nie poezją z serca, z pasją lecz bardziej z poczucia obowiązku, zwykłą, pustą, normalnością...
halcia Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety nigdy nie pisze wierszy z obowiazku wszystko pisze to co czuje autentycznie sercem ,pozdrawiam.
aluna Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Halciu o to tytuł":... " W imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego, Amen" Pięknie! Powinnaś wydać Twoje wiersze , bo to modlitwy(wiem)! Cudownie układasz przemyślenia , a częstochowskie w Twoich wierszach modlitwach są niesamowite! Serdeczności ! Hania
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 A ja tu widzę bardziej dytyramb, niż modlitwę. Dlaczego tytuł wielkimi literami, bo łaciny się nie czepiam. Ponoć w sieci, wielkie litery oznaczają krzyk, czy Autorce chodzi o wykrzyczenie tytułu? nasz Argentyńczyk włoski emigrant - tu jest czegoś za dużo, moim zdaniem wystarczy np. "włoski emigrant" ale skąd to "nasz"????
halcia Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nasz -to nasz papiez z tym wersem masz racje dziekuje a duze litery sa na znak szacunku do Ducha Swietego,pozdrawiam i dziekuje za wskazowki.
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Ja tylko w kwestii technicznej słowo: "imigrant" raczej, bo osiedlił się w państwie w centrum włoskiej stolicy, a nie odwrotnie. Pozdrawiam :)
halcia Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest odwrotnie bo Papiez jest pochodzenia wloskiego ktorego rodzice wyemigrowali do Argentyny,pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Tak, wiem, ale to wiersz o nim, a nie o jego korzeniach/przodkach, bo jeśli tak potraktować sprawę, to jest po prostu u siebie, a jeśli mowa o nim w kategoriach migracji, to jest argentyńskim emigrantem.
Malarz_ Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Rymy są okropne. Czemu krzyż z wielkiej litery? Styl podobny do tego marikosa vel Stempelka.
halcia Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo Krzyz to swietosc,pozdrawiam i dziekuje za komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi