Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wypełzł z wody do twardej epoki
po drodze wyrosły mu kończyny
gdy stanął na dwóch
zaczął się potykać
i wtedy pojawiły się krzesła

ogarnięty pasją grillowania
zakrywał żebra skórą
zdartą do kamienia
i wtedy pojawiły się liczydła

zamieszkał w oszklonym terrarium
niesamowicie szybko doskonaląc
zdolności chwytne
i wtedy pojawiły się zasłony

dużo znosił czekając na więcej
nie zapomniał szkoły pełzania

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Szkoła, którą wybrałeś, też nie podlega zaprzeczeniu, co w połączeniu z wypowiedzią Leny, bardzo mnie satysfakcjonuje.
Życie jest jak pudełko czekoladek, a człowiek?
To jaki się staje, czy zależy od tego, jaką wybierze, czy na jaką czekoladkę trafi? :)))
Pozdrawiam serdecznie, Sylwestrze
:)
Opublikowano

Ewolucja kręgowców z zarysem cech wspólnych... ładne...
Szczególnie podoba i się puenta, to jest clue całego problemu - żeby człowiek nie zapomniało tym, skąd się wziął, że jest częścią natury.
Przekonujący, skromny i... solidny.
Pozdrawiam ciepło :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@violetta ;) zgadza się:) Dzięki     
    • @KOBIETA  na "septyku" kiedy walczyłam o życie po pogodzie pierwszej córki spotkałam kobietę której  trzech synów zadusiło się pempowiną  Ta dziewczyna wpadła na moje łóżko  i powiedziała że właśnie zaczął się poród na co ja że super i niedługo będzie maleństwo  Okazało się że nosi 4syna który jest matwy  Wszyscy dożywali w łonie matki 7 miesięcy  Dla mnie to było traumatyczne wydarzenie tymbardziej że leżałam bez dziecka prawie miesiąc  I takie to historie ludzi doświadczają   
    • @iwonaroma mol ma swoje przeżycia:)
    • Od czystego szczęścia do głębokiej depresji Od teraźniejszości do przeszłości Był słoneczny dzień Teraz jest czarna noc Kolory wcześniej były jasne Dziś zmieniły się w ciemność Serce dawało motywację Nagle ból serca stał się nie do zniesienia Taniec zamienił się w chód zombie Sen przemienił się w koszmar Postawa była dumna Pozostał jedynie jej cień Tam, gdzie pola były bujne Została rozbita ziemia Narodziny są tym samym co śmierć Wesele jak pogrzeb Miało oczy szeroko otwarte Lecz ktoś zgasił światło w jego pokoju Oczy się zamknęły, przyszła ślepota Kto mógł to uczynić? To Ona — Pani Szczęścia i Zaglady
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Berenika97 :);) Rzeczywiście, z moralistami problem, bo zdecydowana większość tylko z nazwy :) Dzięki

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...