maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 niemrawo ku wiośnie naiwnym i głupcom bilet do biedakolejki już za grosz pani w kasie kosztuje więcej trochę mniej zielona niż wczesna ozimina zaraz będzie lato mokre wygnije w kompoście jesienią cieć posprząta panienki kolory bilety stanieją o kilka procent do następnej stacji
Marek_Petrykowski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Trochę się Elu pobawiłem Twoim wierszem - tak sobie go czytam. To tylko takie moje "przepusty wiosenne" za wiosnę naiwnym i głupcom bilet do biedakolejki za grosz pani w kasie kosztuje więcej niż wczesna ozimina zaraz będzie lato mokre wygnije w kompoście jesień posprząta panienki kolory stanieją o kilka procent do następnej stacji
andrzej_barycz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Hmm... A gdyby tak "przepowiednie" i "bez tytułu" zamienić miejscami ? :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Miniatura: przepowiednie niemrawo bilety stanieją Predykcja katastroficznych wizji, które nastąpią albo i nie. Co do "bidy "była jest i będzie. Na koniec wyssana z palca pointa ,bo kto widział żeby w Polsce bilety staniały.hahahaha Tak oczywiście można zniesmaczyć ten utwór ,dodając jeszcze jedną ważną "zarzutę" - wtórność. Przecież co w tym niezwykłego : wiosna co roku niemrawa i na raty; o biedzie to już epopeje pisali; lato czy mokre czy suche i tak pachnie klęską; a skoro panienki kolory tak ulotne to co zostało ,jak tylko "dopowłóczać" do nieuchronnej kolejnej stacji. No to cóż to : przepowiednia czy rzeczywistość zwykłego zjadacza powszedniego. A jeszcze konstrukcja wiersza: -zdaje się być przemyślana i oparta o ponadprzeciętną wiedzę:) pozdr
Malarz_ Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Z tymi biletami święta racja, prędzej diabeł wodą święconą się przeżegna nim one stanieją. niemrawo ku wiośnie bilet do nędzy jest darmowy Można pobawić się jeszcze, ale główny wątek zawsze będzie ten sam. Przemijanie różne jest i posiada wiele stanów skupienia.
maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No! Przepusty, jak byk!:-) Przepuściłeś go zwyczajnie przez wyżymaczkę. Wycisnęły się głupoty, został cień sensu:-) Pozdrowienia. E.
maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmmm, żebym to ja potrafiła odróżnić te "grubsze" od "cieńszych"...Byłabym bardziej zdolna:-)))) chyba... Ten wydał mi się zabawniejszy; takie stękanie znudzonej zimą. Tamten to jakiś za romansowy:-) Nie wiem, ale zawsze uważnie czytam Twoje opinie, choć, jak widać, niekoniecznie z korzyścią dla pisania:-((( Pozdrawiam. E.
maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i się powyśmiewaj, powyśmiewaj! Co tak krótko??? Trzeba było sobie poużywać na mało utalentowanej "połetce".:-)))))) Na dodatek - wtórnej! Bilety może nie, ale benzyna czasem - tak. Widzisz! To nie jest wierszyk o biedzie! To jest wierszyk o śmiesznych, ogłupiałych ludziach podczas czterech pór roku:-))) Nie obrażając moralności pań kasjerek:-) Konstrukcji wiersza wcale za bardzo nie przemyślałam. Co biorąc sobie za błąd - pozdrawiam. E
maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczęście dla mnie, że nie korzystam z kolei naszych kochanych:-) To tam te diabły z wodą jeżdżą!? To Twoje ostatnie zdanie bardzo mi się spodobało. Stany skupienia? Fajne. Dzięki. E.
maria_bard Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie.
Bernadetta1 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 nie stanieją rzecz pewna:)-mimo przepowiedni;):):)pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech tak zostanie:-)))) I ja pozdrawiam. E.
Anna_Myszkin Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 U mnie akurat każdy następny droższy, choć od premiery coraz dalej ;) "Pani w kasie" ze swoim kolorytem najbardziej mi się wryła. Pozdrawiam.
maria_bard Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jak już się "wryła", to co zrobiło się?:-)))) Trzymam kciuki za Twoją cenną powierzchowność. Żeby na mnie nie było, jakby co...;-) Pozdrowienie. E.
Magdalena_Blu Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Peelka sobie przepowiada, peelka sobie już sporo wie, niejedna zmiana pór za nią i nie wierzy w żadne zielone obietnice. Bilety tanieją, bo trasy coraz krótsze:) "Pani w kasie", która kosztuje więcej - niezłe:)
maria_bard Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani w kasie staje się powolutku heroiną...;-) Zieleń często nie zmienia odcieni mimo upływu lat;-) I niech tak zostanie. Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. E.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Ela, po pierwszym czytaniu pominęłam "bilety", zostaje większa przestrzeń w puencie. Porównałam Twój, z propozycją Marka... mam nadzieję, że nie urażę, jeśli "powiem", że ta nieco okrojona, bardziej mi leży. Pozdrawiam.. :)
maria_bard Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy Marek naprawia moje teksty - to zawsze im dobrze służy:-) Nie zawsze zmieniam według jego sugestii, ale za to są dwie wersje do wyboru:-) Pozdrawiam. E.
Rekomendowane odpowiedzi