Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 mus pisania jak natręctwo świerzbi stale trzeba drapać papier oczy płot czy ściana spisać głupot wielki zapas na nic zda się każda rada szmelc czy chała jeden przepis byle rym na każdym rogu bezsens z lipą też się zlepi kit materia doskonała multum gniotów talent zlecił tylko nie wiem kto zapłaci właśnie zdrożał wywóz śmieci 6
Roklin Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Świetne, budzi uśmiech! Niektórzy ludzie cierpią na taką właśnie chorobę, która niestety dotyka również otoczenie. Pisać każdy może... Żyjemy w czasach, w których tanim kosztem każdy może wydać swoje utwory (wiem, bo sam - na małą skalę - tak robiłem). Zupełnie inna sprawa, że żeby napisać jeden utwór, trzeba po drodze stworzyć kilka lipnych. Proporcje wynoszą 1:10, czy jakoś tak. :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 oczywiście święta racja jednak śmieci warto dzielić by w procesie segregacji znaleźć perłę w tej kipieli :))) zabawny wierszyk :) pozdrawiam i do poczytania :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze prawisz :) Pewnego dnia napisałam sześć "wierszy" to był mój rekord, leżałam wtedy chora, nudziło mi się. Ha, pamiętam, że cieszyłam się jak gwizdek. To było strasznie dawno. Zazwyczaj takie są początki pisania, coś jak roztrój żołądka. Przechodzi samo z czasem :) Dzięki, pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszyscy wiedzą trzeba sprzątać niby nikt nie lubi śmieci przywiązanie do własności to rzecz święta nie zaprzeczysz niby można wszystko zgrabić puścić z dymem i podpalić ale cieplej będzie w serce jak z litości ktoś pochwali dziękuję :) 1
makarios_ Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 zapis cyfrowy pozwala pisać do woli nie śmiecąc hektary lasów ocala z radością wiersze wciąż klecąc
Emanuel_Wójcik Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 ja gdzieś ten utwór widziałem, chyba pod wierszem makariosa:) Już wtedy przykuł moja uwagę. Zgadzam się, wciąż wiele osób stawia na ilość, a nie na jakość. "Kiepskie wiersze są jak dupa, każdy jakieś ma, ale żeby od razu pokazywać" :) Mam nadzieję, że napisałem komentarz po polskiemu :) Strach teraz zabierać głos.. pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc proszę zaczaruj mnie wierszem co urok posiada i treść dotyka problemy dzisiejsze i dla mnie przesłanie ma nieść klimatem od razu mnie wzruszy sentencją przybije do drzwi bo ze mnie pojętny jest uczeń wiersz taki już dzisiaj daj mi niech piękno języka podkreśli muzyczna rytmika i rym metafor pokropi choć deszczyk i pióro obróci myśl w czyn lecz nie mów że świerzbi więc drapiesz głupota natręctwo i mus że morał dał dyla gdzieś za piec wiersz dobry mi napisz i już:)) pozdrawiam Jacek 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. będę się spierać, w moim pojęciu bez wyobraźni poety nie ma przecież na Orgu też mamy śmietnik nie szkoda oczu? skończony temat wyobraź zatem tę woń niesmaku która się snuje, zostawia adres mdławy, natrętny i pamiętliwy przykrość dotkliwa, ochoty żadnej nie mam i nie chcę, nie zmienię zdania gdy każdą szparą odór się wciska szerokim kołem ludzie mijają gniecione wiersze jak wysypiska 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ty myślisz, że mam w ścianie taki pstryczek elektryczek tchu brakuje mam zadyszkę na paluszku bąblowicę :))) Dzięki Jacku, ładne kwiatki mi znosisz :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba zgodzę się z Tobą Jesteś szczery jak złoto :))) Dziękuję
omar szach Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 dzisiaj wiersz to stek nonsensów jest tym lepszy im ich więcej a w delirium napisane przez krytyków są uznane tutaj też jest taki krytyk dla każdego znajdzie przytyk cierpi wszak na paranoje zgnoi wiersze twoje moje
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wiesz "koń jaki jest każdy widzi" ale jak kto zechce... to i stół może być koniem. Ma cztery nogi, a siano kładzie się pod obrus :) dzięki, pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Wiersz z gatunku "uśmiechających" - zgrabny i z sensowną puentą. Pozdrawiam :)
PaULA-nowa Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Wesoło o drapaniu piórem:) Moim zdaniem: nie ma wielu tych drapaczy, nie każdemu jest to dane, więc niech drapią ci co mogą, może z czasem doskonale:) Pozdrawiam:)
zbyszko Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Najpierw "co to?", teraz "a co?". Wiele ważkich pytań pada ostatnio na zieleniaku. Świetny wiersz, z rymami na każdym rogu - sygnalizujący dystans Autorki do swojego pisania. A śmieciarze nie zdławią ducha potrzeby wykrzyczenia się na płotach czy papierach. Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Aniu, wzajemności :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano, skoro do gwiazd wciąż daleko, a mus jest, to można i na kolanie. Pozdrawiam i dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba mam jeszcze gdzieś wiersz pt "a" Nie załatwią, racja. Niechaj piszą, gdzieś przecież trzeba się wyżyć. Dzięki, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi