maria_bard Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 przed pęknięciem szyby po rysach snuje się lęk między przepowiednią z góry i z dołu byle myśl jednym rzutem wciśnie iskrę między cząstki równowagi szklarzem może być tylko film puszczony wstecz
innocenty_prędki Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg. mnie: z góry a z dołu ... i bez tylko a tak poza tym, to dziwne... bo wszystko zrozumiałam ;)
wanesa_ciska Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 szklarzem może być tylko film puszczony wstecz Dokładnie ,że jest tak jak dawniej ,,NIC się nie zdarzyło .....podoba mi się .
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 niestety, są filmy, których nie można cofnąć i pęknięte szyby, których nie da się skleić. dobry kawałek :). pozdrawiam i do poczytania :)
Marek_Petrykowski Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 kamień niepiśmienny przymierzył gruzowanie i strzelił w klarowność szyb rozłupywali jezioro strzegące ciemności psom wyły ślepia do ryb na ruchliwych ulicach wykresów grzechot deszczu na próżno zatykał okna brakiem szklarzy zbraknie metafor jak dinozaurów tym co zatają jutro
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Przejrzysty, z bardzo zgrabną puentą, (troszkę przycięłam do: jedynym szklarzem film puszczony od tyłu). Dla mnie synonimem zła jest chłód, więc" sam się wpakował "lód" na miejsce "iskrę", ale to bardzo osobista uwaga. Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg. mnie: z góry a z dołu ... i bez tylko a tak poza tym, to dziwne... bo wszystko zrozumiałam ;) To zależy, Innocenty, czy chodzi o przepowiednię, czy górę i dól, w sensie rysy. A mnie znów przypadła iskra, wciśnięta między cząstki równowagi. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. Innocenty, a myślałam, że Ty, to on, a nie ona... :)))
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg. mnie: z góry a z dołu ... i bez tylko a tak poza tym, to dziwne... bo wszystko zrozumiałam ;) Nie zgadzam się na te innowacje:-). Jeśli Pani ;-)))) wszystko zrozumiała, to komplement dla nas obu:-) Pozdrawiam. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i kilka słów miłych:-). Pozdrowienia.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przystawiłeś stempelek:-))) Krótko na krótkim:-) Dziękuję. Poczekam. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noooo! Z ust mi to wyjąłeś! ;-))))! Biorę sobie do podświadomości "niepiśmienny kamień". To o mnie. SUPER! ;-) To, że deszcz wyklucza nieprędkich szklarzy, to nieodwracalna rzeczywistość. Metafory będą jednak wciąż żywe, bo jednak po dinozaurach przetrwały małe ssaki:-) Obecna wciąż, niestety - pozdrawiam. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój przejrzysty aż do ...nudy, za to Twój - kolejna enigma - wyzwanie:-))) Nie przyjmuję przycięcia. Robi się słowna, nieznacząca nic zbitka słowna. Jak ściągawka z chemii:-) Iskra, a nie lód rozwala materię wszelką:-) Nie zmienię. Osobiście zatem pozdrawiam. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg. mnie: z góry a z dołu ... i bez tylko a tak poza tym, to dziwne... bo wszystko zrozumiałam ;) To zależy, Innocenty, czy chodzi o przepowiednię, czy górę i dól, w sensie rysy. A mnie znów przypadła iskra, wciśnięta między cząstki równowagi. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. Innocenty, a myślałam, że Ty, to on, a nie ona... :))) Góra i dół to raczej naciski z "nieba" i "Ziemi". Musi być energia - iskra. Zgadzam się z Grażyną. Serdeczności - E.
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Czyli, uważać, jednocześnie nie działać pochopnie, powstrzymać złe myśli, dążyć do porozumienia. Najlepiej nie dopuszczać do rys i pęknięć, choć niestety one się jednak zdarzają. Iskrzenie również. W moim odczuciu, dobry wiersz! Serdeczności - baba
Marek_Petrykowski Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noooo! Z ust mi to wyjąłeś! ;-))))! Biorę sobie do podświadomości "niepiśmienny kamień". To o mnie. SUPER! ;-) To, że deszcz wyklucza nieprędkich szklarzy, to nieodwracalna rzeczywistość. Metafory będą jednak wciąż żywe, bo jednak po dinozaurach przetrwały małe ssaki:-) Obecna wciąż, niestety - pozdrawiam. E. ten niepiśmienny był widziany nad Uralem - pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 To powinno być w dziale Zet.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Podoba się.. "po rysach snuje się lęk".. :) Czytając, też ucieka mi "tylko". Doczytałam, że zostanie. Pozdrawiam.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mnie cieszy, że mogłaś wyjąć coś dla siebie z tego wierszyka. "Moje, wierszykowe" rysy to burza wisząca w powietrzu, kiedy chmury i grzmoty, a ziemia zaniepokojona- czyli zapowiedzi konfliktu między ludźmi. I wtedy wystarczy tylko małe "coś". I nie ma powrotu. Tak więc spowodowałaś, że streściłam sens tego tekściku:-). Dzięki, pozdrawiam. E.
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noooo! Z ust mi to wyjąłeś! ;-))))! Biorę sobie do podświadomości "niepiśmienny kamień". To o mnie. SUPER! ;-) To, że deszcz wyklucza nieprędkich szklarzy, to nieodwracalna rzeczywistość. Metafory będą jednak wciąż żywe, bo jednak po dinozaurach przetrwały małe ssaki:-) Obecna wciąż, niestety - pozdrawiam. E. ten niepiśmienny był widziany nad Uralem - pozdrawiam Pożałowałeś mi niepiśmiennego kamienia! ;-))) A tak mnie ujął. Na własny użytek zostanę nim.;-)
maria_bard Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tych słów nie potrafię i nie chcę skomentować. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi