Pan_Fei Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) dla siebie mam tę chwilę przed zaśnięciem - sztuczne ognie niech ten rok będzie i tyle wystarczy że w domu nie ściągasz butów, krzeseł ze stołu na podłogę mamy po drodze na zewnątrz ludzi jak zegary można przestawiać na późniejszą godzinę więc zostawiłem nas sobie na dobre zakończenie przy stole serwetkach talerzach przegniłych owocachwróć ułożę się na nowo na lepsze. z braku twarz jak talerz wycieram i tłukę o ścianę wróć we mnie cicho rozsiadły się fotele Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Pan_Fei (wyświetl historię edycji)
Pan_Fei Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Utwór to efekt operacji plastyczno-semantycznej przeprowadzonej na tekstach, które popełniłem parę lat temu.
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Tak sobie hasam po wierszu, bo mam chwilę.. :) Zajrzałam do innych i znalazłam tu coś min. z luster. I tak się zastanawiam, lustra miały swój urok i temu wytworowi też go dodały, no i zakończenie bardzo mi się, chociaż nie wiem z którego, ale całość jest dla mnie do wzięcia. Chociaż forma graficzna, niekoniecznie. Pozdrawiam :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 świetny wiersz , przypadł do gustu , pozdrawiam , C ;-)
Baba_Izba Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Podoba mi się, jak i inne. Myślę, że masz talent! Pozdrawiam - baba
Pan_Fei Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiele czasu minęło od mojej ostatniej wizyty na poezji.org. Odrdzewianie pióra postanowiłem rozpocząć od "przepisywania" tego, co napisałem kiedyś i analizie wprowadzanych zmian, a więc i analizie tego, co na przestrzeni tych paru lat musiało zmienić się we mnie. Swoją drogą dopiero teraz dostrzegam ironię w tytule tekstu-rodzica. Cieszę się, że całość "do wzięcia". Pozdrawiam ciepło Grzegorz
Pan_Fei Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zabieram; no i może jeszcze fotele, przydadzą się jak już będzie po wszystkim. :poz. Uff... Dobrze, że dobre, bo (co tu dużo kryć) po tak długiej przerwie publikowałem z podwyższonym tętnem. pozdr. G.
Pan_Fei Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, zapraszam częściej :) G.
Pan_Fei Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiele ryzykujesz zapuszczając się w odmęty mojego archiwum. Dla mnie to już nie tyle teksty "inne" co "obce" i, co tu dużo kryć, ksenofobia jest tutaj postawą instynktowną i (w imię Poezji!) moralną. Pozdrawiam serdecznie Grzegorz
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 ciekawy tekst. myślę, że należałoby się pozbyć samotnego przecinka, bo wyskoczył tak ni z gruszki, ni z pietruszki, poza tym ok :). pozdrawiam i do poczytania :)
Pan_Fei Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przecienk zamierzony, tj. z gruszki, podobnie jak ta wyalienowana kropka. Zostawię, bo alternatywne rozwiązania mnie, w tym akurat miejscu, nie przekonują :) Dziękuję za wizytę i ślad! Grzegorz
Grażyna_Kudła Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiele czasu minęło od mojej ostatniej wizyty na poezji.org. Odrdzewianie pióra postanowiłem rozpocząć od "przepisywania" tego, co napisałem kiedyś i analizie wprowadzanych zmian, a więc i analizie tego, co na przestrzeni tych paru lat musiało zmienić się we mnie. Swoją drogą dopiero teraz dostrzegam ironię w tytule tekstu-rodzica. Cieszę się, że całość "do wzięcia". Pozdrawiam ciepło Grzegorz Daleka byłam od ironii, dlaczego?
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Panie Fei, biorę w całości.. :) Forma graficzna, za Grażyną.. no, niech będzie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi