Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jak morskie bałwany, piękne a niszczące, uderzasz w me serce wspomienia tysiącem.   Uderzasz i niszczysz, przestałaś budować. Nie warto więc zatem Poświęcić ci słowa.       
    • @Berenika97 Dla mnie to podróż do krainy mądrości, dobra i spokoju, gdzie człowiek może odnaleźć uniwersalną część siebie, niepodatną na wszelakie perturbacje współczesności. Ja taką odczułem niegdyś w Jerozolimie, jak przed niemal pół godziny przebywałem sam przy grobie Chrystusa. Na zewnątrz słychać były dochodzące spoza miasta strzały, a był to czas którejś intifady. Turystów nie było, jedynie trochę pielgrzymów  w mieście.  Gdy dochodziłem do pomieszczenia, gdzie znajdował się grób, widziałem stojące w gotowości izraelskie żołnierki z pistoletami maszynowymi wycelowanym przed siebie, a że szedłem sam przez plac, były wycelowane we mnie. A potem ten spokój w środku.  Pozdrawiam, nie wiem czy Twój wiersz o tym, ale znasz moje refleksyjne off topy:).  
    • z jednego żebra w trawie i rumianku  biała wstęga   w zapachach wszystkich kwiatów  drgnęła onieśmielona  biciem serca    w otwartej krynicy poezją obejmuję ciszę  tajemnicy   początku i końca tam gdzie będziemy wracać  pierwszy motyl   zakwitł na niebie    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Różnie bywa. U nas rosną sobie całkiem dobrze. A kiedyś to większość takich właśnie zaludniało miasto. Nie tylko drzew, ale i dzieci. Bociany przynosiły. Spontan.
    • @viola arvensis piękna, zmysłowa, intymna inspiracja.  Pozdrawiam majowo :)   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...