jacek_krajl Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ulice są słone, nie ma roboty i zasiłków. Nikt nie pyta czy będzie brutto, czy netto. Policzono rachunki i porachowano kości. Idealną przeciwwagę stanowi słodkawy zapach ceraty w czerwone serca. Leży na niej papierek po Grześku i talerze po nas. Moje usta najpierw literują słowo Jezus, a później słowo kotlet. Czuję głód, zjadłbym boga z kopytami, gdybym mógł. Wchodzisz do kuchni i zaczynasz mówić po francusku. Wpatruję się w obcojęzyczne usta i zaczynam je całować gryźć, zjadać. Żremy się nawzajem, na czysto, netto, ale wychodzimy na tym na zero. ___________________________ mechanizmsekundy.blogspot.com
WiJa Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie jestem pewny tego wiersza, ale to nie szkodzi, bo ten wiersz w jakże specyficzny sposób odzwierciedla rzeczywistość. Pozdrawiam
gęba_w_niebie Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 bien, ale mam wrażenie przegadania o dwa słowa w samym ostatnim wersie. czytam tak: ... Żremy się nawzajem, na czysto, netto, wychodzimy na zero. ogólnie: fajnie mi było w tym wierszu. tak lekko i ciężko, naraz netto i brutto. a.
andrzej_barycz Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Takie głośne, czarno- białe obrazowanie, pozbawione szarości i zniuansowania, zawsze rodzi we mnie podejrzenie gry na efekt, skotletowanie Jezusa ostatecznie rzecz przesądza - to jedynie teatr, panie autorze. Teatr uliczny.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Idealną przeciwwagę stanowi słodkawy zapach ceraty w czerwone serca. Leży na niej papierek po Grześku i talerze po nas. Moje usta najpierw literują słowo Jezus, a później słowo kotlet. Czuję głód, zjadłbym boga z kopytami. Dobre.
LadyC Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 przybyłam tu z ciekawością początek ... hmm .. potem lepiej, im dalej. również mam zastrzeżenia do bliskości Jezusa i kotleta ale nie zawiodłam się wchodząc autor ma coś do opowiedzenia, coś do pokazania nie zgadzam się, że to pusty uliczny teatr a czy teatr? możliwe, ale nie użyłabym tego określenia w sensie negatywnym
LadyC Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 jestem tu kolejny raz ten utwór zyskuje przy kolejnym czytaniu to dobry wiersz - właściwie nie ma żadnego sensu czepiać się czegokolwiek pzdr
Leszek_Nord Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 to bardzo dobry wiersz, gęsty. "żremy się nawzajem" - tak to w istocie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi