Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Śierota

Rekomendowane odpowiedzi

Tyś porzucona jako psiak,a może z wora uciekłaś,kiedy Was topili.Jako" myszka polna"przeżyłaś Życie ,będąc Małolatom.Zazdrość Cię zrzerała,bo Inne dzieci miały rodziców ,a Ty Taka samotna tulisz lalę szmacianą i swe łzy w Niej topisz.To nie jest taka Prawda oczywista ,kiedy kocha się Ojca a Matka okazuje się nieodpowiednią Kobietą- Chciałbym zamienić się z Tobą miejscami .Ty Miałabyś ukochanych Rodziców ,a Ja zahartowany wyleciałbym wróbelkiem a wrócił pięknym Ptakiem.napisał Michał Michał Bielicki Iława 2010 r

• 1 miesiąc temu...

Niewiem Czy Pan rozumie treść tego wiersza ? to jest o małym dziecku oddanym do domu dziecka i nie może być mowy jak to Pan napisał pies ,suka"o małym dziecku które zostało porzucone,jak zazdrościło innym dzieciom rodziców .a czasami jak autor pisze lepiej być właśnie w takim domu niż mieć rodziców pijaków ,nierobów matkę dziwke i przeczytawszy teraz ten wiersz zgodzi się Pan z treścią wiersza i autorem .bo to ja wszystko przeżyłam .ja w domu dziecka a autor w swoim domu.Pozdrawiam