Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu tęcza jest jak grymas na kapryśnym niebie,
gdy obok nad głowami wesoło mrugają gwiazdy.
Zaproszenia na ten bal brzmią podobnie,
jedynie salę wybiera ślepy los.

Na jedno kopyto, wciąż szybciej i szybciej.
Ech! Ulotnić się stąd w angielskim walcu!
Śliski parkiet szczerzy kły w uśmiechu
- to nie takie łatwe, to nie takie łatwe -.

Nad ranem, miast promili, czas wiruje w głowie.
Nie ze mną skacowane miasto czeka na ozon,
czuję się jak cieć napychający kieszenie
nieskonsumowanym konfetti.

Oszukałeś mnie wodzireju?

Opublikowano

Wiersz tak bardzo pojemny, tak bardzo wymowny, że nawet boję się żeby moja interpretacja wiersza nie była absurdalna. Tak to wiele sobie wyobrażam, ale moje myślenie niekoniecznie musi sprowadzić mnie na manowce, a może nawet nie odbiega od tego co się widzi autorowi wiersza. Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jurczyk   Piękny poemat i sporo historii - to co najbardziej lubię. Dziękuję Ci za tę ucztę! Pozdrawiam.
    • @Berenika97 Pięknie i ciche zamknięcie tryptyku. Wzruszające. Pozdrawiam.
    • @Charismafilos Bardzo mi miło

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam   @Rafael Marius Dziękuję Ci, że zajrzałeś. Pozdrawiam serdecznie:-) @Berenika97 Świetna analiza mojego wiersza. Bardzo Ci za nią dziękuję Pozdrawiam cieplutko   @Alicja_Wysocka Dziękuję, super, że trafiło:-) Pozdrawiam Cię, Alicjo @Leszczym To zdanie brzmi jak prowokacja do głębszej dyskusji haha Odpowiadając na to pytanie powiem tak z punktu widzenia kobiety - to zależy od dnia Dziękuję i pozdrawiam! @Kwiatuszek @piąteprzezdziesiąte @Czarek Płatak @lena2_ @Wiechu J. K. @Sylvia @huzarc @Lenore Grey Bardzo Wam dziękuję za serduszka :-) Pozdrawiam cieplutko  
    • w pustym pudełku po zapałkach czterdzieści dni i nocy <3 pięknie  końcówka męska bardzo :) 
    • znał ją od dawna  wymarzona żyła w myślach  tworzył jej wizerunki z radością dziecka   była tylko jego    uśmiechali się  nie opuszczali na chwilę  jej obraz wystarczał  kariera kwitła  jak maki przydrożne  nic mu nie rozpraszało czasu podziwiali znajomi  jego pogodę ducha    zobaczył ją przypadkowo  tramwaj zahamował  wpadli na siebie    zburzyła spokój  nie przestawał myśleć  patrzeli na siebie  przejazdem do pracy  czasami uśmiechali     nie widział co robić  jak zostawić tą  która tak długo była  nie tylko słońcem    praca przestała  smakować jak dawniej ...   1.2026 andrew  Real nie zawsze ma łatwo...  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...