Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 otwarte okno morze horyzont złota rybka zachłyśnięcie błysk przepłynąć wodę wpław zapanowanie nad oddech rytm muskanie każdej fali by wchłonąć zapachy smaki kształty kolory a potem wpłynąć w za
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 filmik zbędny niech zatańczy wyobraźnia :)
Rihtik Stempelek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=0VX54Fjxw4k :)
maria_bard Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Spis...rzaeczowników. "I nicjuż", kilka innych części mowy, ale na pewno nie poezja. Latające wstążki nie dodadzą poezji. Co znaczy: "wpłynąć w za" ????
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, Matko! wystraszyłam się aż pofrunęłam w górę zobaczyć czy nie zniknął ale jest jest :) dziękuję za sygnał pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam :) aby moja odpowiedź na odpowiedź była uporządkowana będę cytować i odpowiadać po kolei :) "Spis...rzaeczowników. "I nicjuż", kilka innych części mowy, ale na pewno nie poezja." u mnie jest tak - staram się iść do przodu - eksperymentuję z językiem :) " Latające wstążki nie dodadzą poezji." rzecz gustu, wpłynięcia i powiązania sztuki ze sztuką :) "Co znaczy: "wpłynąć w za" ???? - "no, jeżeli sama tego nie wiesz, to nie wyobrażaj sobie, że ja ci powiem!" :)))Astrid Lindgren -Pippi Pończoszanka a poważnie - zaczekajmy jeszcze z odpowiedzią, ok? dziękuję i pozdrawiam :)
maria_bard Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam :) aby moja odpowiedź na odpowiedź była uporządkowana będę cytować i odpowiadać po kolei :) "Spis...rzaeczowników. "I nicjuż", kilka innych części mowy, ale na pewno nie poezja." u mnie jest tak - staram się iść do przodu - eksperymentuję z językiem :) " Latające wstążki nie dodadzą poezji." rzecz gustu, wpłynięcia i powiązania sztuki ze sztuką :) "Co znaczy: "wpłynąć w za" ???? - "no, jeżeli sama tego nie wiesz, to nie wyobrażaj sobie, że ja ci powiem!" :)))Astrid Lindgren -Pippi Pończoszanka a poważnie - zaczekajmy jeszcze z odpowiedzią, ok? dziękuję i pozdrawiam :) Absolutnie niczego sobie nie wyobrażam. Jestem ignorantką literacką, nie znam się, nie czytałam "Pippi Langstrump", nie znam podstawowego cytatu z książki A. Lindgren: "wpłynąć w za". Twoje cenne eksperymenty literackie pod tytułem: "spis rzeczowników" przemyślę wnikliwie. E.
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam :) aby moja odpowiedź na odpowiedź była uporządkowana będę cytować i odpowiadać po kolei :) "Spis...rzaeczowników. "I nicjuż", kilka innych części mowy, ale na pewno nie poezja." u mnie jest tak - staram się iść do przodu - eksperymentuję z językiem :) " Latające wstążki nie dodadzą poezji." rzecz gustu, wpłynięcia i powiązania sztuki ze sztuką :) "Co znaczy: "wpłynąć w za" ???? - "no, jeżeli sama tego nie wiesz, to nie wyobrażaj sobie, że ja ci powiem!" :)))Astrid Lindgren -Pippi Pończoszanka a poważnie - zaczekajmy jeszcze z odpowiedzią, ok? dziękuję i pozdrawiam :) Absolutnie niczego sobie nie wyobrażam. Jestem ignorantką literacką, nie znam się, nie czytałam "Pippi Langstrump", nie znam podstawowego cytatu z książki A. Lindgren: "wpłynąć w za". Twoje cenne eksperymenty literackie pod tytułem: "spis rzeczowników" przemyślę wnikliwie. E. myślę, że wiele sobie potrafisz wyobrazić nie jesteś ignorantką literacką i "świt" przenikniesz wnikliwie :) czekam na ewentualne wnioski - zapraszam do wpłynięcia w wiersz całą sobą :)
aluna Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tańcem można wyrazić wszystko ,tym bardziej że jest to taniec orientalny-taniec orientalny stał się częścią kultury, wykształcił się odrębny, charakterystyczny dla danego regionu styl. Różnice widoczne są nie tylko w strojach tancerek i tancerzy, ale przede wszystkim w technice tańca- pracy rąk, włosów, postawie ciała, dynamice ruchów, sekwencji charakterystycznych kroków. I myślę ,że autorka płynąc wersami(wyliczając rzeczownikowo) podkreśla znaczenie , wymowę ruchów ciała dla odbiorcy! Link jest na to dowodem! Domiemam ,że autorka nie tylko świetnie pisze , maluje ale także tańczy- może jest nauczycielką tańca, bo to nie pierwszy wiersz gdzie załącznikiem jest taniec! Ładne połączenie sztuki poezji , tańca, obrazów, muzyki! Pozdrawiam! Ja
WiJa Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ten wiersz można odbierać co najmniej dwojako; dla jednych więc jest to wyłożenie kawy na ławę, a dla drugich ani ani. Chociaż pewnym to człowiek może być tylko tego że umrze (kiedyś, ale nie kiedy). Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojoj dziękuję za bukiecik promyczków :) ale jestem taka malutka no, może najwyżej mała i niewiele mam a chciałabym coś dać w zamian Wiem! Uśmiechnę się :) i powiem pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam może być grą np. w skojarzenia przy okazji zapraszam do przeczytania mojego wiersza "Wyrażanie niewyrażalnego" Trudny - dlaczego? tym czasem dziękuję i pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uwielbiam takie komentarze - zwinięte serpentyn ki natchnieniem dla mnie :) dziękuję i pozdrawiam :)
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 horyzont skrzypi w zawiasach a potem bryza niesie zapachy smaki muskanie kazdej fali w za złota rybka czeka na życzenia Pozdr. :))
Alina_Służewska Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 czy w za to ona czy już nie ona zatem czy będzie mogła spełniać życzenia?
Rekomendowane odpowiedzi