Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cztery żywioły ogromna piłka bezkres wir porywa wszystko wplątuje w taniec wody bieg płonie powietrze ogarnia ogniem ziemski byt wije się jak dym chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być http://www.youtube.com/watch?v=yT0V2I07jJY&feature=related
Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 ten taniec ognia po to by wciąż rozniecał w sercach granie - niech wiecznie trwa niech zawsze płonie :)
andrzej_barycz Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Bez ładu i składu, ale za to z pseudopoetyckim przytupem. Bardzo słabo.
Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładu cały skład - wszystko zależy od tego co komu w duszy gra :)
Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i pożyczam... z siebie Tobie Mithotynie trochę ognia trochę dziecka może znienacka oplecie świat nieziemska orkiestra :)
pchła_szachrajka Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę "składu" jest w tym przytupie, jednakowoż - i skład i przytup marny jak dla mnie na ps.a : i może zażyć jakiś lek na enterozinę? ;)
Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę "składu" jest w tym przytupie, jednakowoż - i skład i przytup marny jak dla mnie na ps.a : i może zażyć jakiś lek na enterozinę? ;) Witam :) komentarz... jak na Pchłę Szachrajkę przystało cosik mi tu żarcikiem zapachniało :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 "jest li w istocie szlachetniejszą rzeczą znosić pociski zawistnego losu" a potem dopiero "chcąc przechytrzyć noc" ;) pozdr
Alina_Służewska Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "uf i a że" o! zaiste wniósł Szekspira światło dopiero potem chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być pozdrawiam :)
andrzej_barycz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę "składu" jest w tym przytupie, jednakowoż - i skład i przytup marny jak dla mnie na ps.a : i może zażyć jakiś lek na enterozinę? ;) Stan przewlekłego, estetycznego podniecenia, po raz kolejny u autorki, kończy się emocjonalnym szczytowaniem, co miałoby wszelkie znamiona "składu", gdyby nie to, że w kulminacyjnym momencie zaczyna szukać dla pojękiwania wrażliwości, filozoficznych i egzystencjalnych uzasadnień. A to proszę pani już nie skład, jeno składak :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "uf i a że" o! zaiste wniósł Szekspira światło dopiero potem chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być pozdrawiam :) Alinko :) zaczynasz być złośliwa jak twoi adwersarze co rondel ma do kręgla uf i a że :))))))))))))))))
Alina_Służewska Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "uf i a że" o! zaiste wniósł Szekspira światło dopiero potem chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być pozdrawiam :) Alinko :) zaczynasz być złośliwa jak twoi adwersarze co rondel ma do kręgla uf i a że :)))))))))))))))) Mariuszu :) nie mów tak :( wszyscy jesteście dla mnie jak jeden brat czytacie moje wiersze i to dla mnie jest tu najcenniejsze :) a... "uf i a że" - zabawny tytuł :) - w ten sposób dałam znać że czytałam twój wiersz i pozwoliłam sobie zacytować bo pasował do zabawnej moim zdaniem sytuacji ale chyba zrozumiałeś mnie opacznie... :) i fajnie byłoby wiedzieć jak ogólnie odebrałeś mój wiersz :)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "uf i a że" o! zaiste wniósł Szekspira światło dopiero potem chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być pozdrawiam :) Alinko :) zaczynasz być złośliwa jak twoi adwersarze co rondel ma do kręgla uf i a że :)))))))))))))))) Mariuszu :) nie mów tak :( wszyscy jesteście dla mnie jak jeden brat czytacie moje wiersze i to dla mnie jest tu najcenniejsze :) a... "uf i a że" - zabawny tytuł :) - w ten sposób dałam znać że czytałam twój wiersz i pozwoliłam sobie zacytować bo pasował do zabawnej moim zdaniem sytuacji ale chyba zrozumiałeś mnie opacznie... :) i fajnie byłoby wiedzieć jak ogólnie odebrałeś mój wiersz :) Droga siostrzyczko:) Twój wiersz odebrałem jak najbardziej ogólnie.
Alina_Służewska Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "uf i a że" o! zaiste wniósł Szekspira światło dopiero potem chcąc przechytrzyć noc by być albo nie być pozdrawiam :) Alinko :) zaczynasz być złośliwa jak twoi adwersarze co rondel ma do kręgla uf i a że :)))))))))))))))) Mariuszu :) nie mów tak :( wszyscy jesteście dla mnie jak jeden brat czytacie moje wiersze i to dla mnie jest tu najcenniejsze :) a... "uf i a że" - zabawny tytuł :) - w ten sposób dałam znać że czytałam twój wiersz i pozwoliłam sobie zacytować bo pasował do zabawnej moim zdaniem sytuacji ale chyba zrozumiałeś mnie opacznie... :) i fajnie byłoby wiedzieć jak ogólnie odebrałeś mój wiersz :) Droga siostrzyczko:) Twój wiersz odebrałem jak najbardziej ogólnie. lepsze to niż nic :) dzięki za poranne kluski :))) PS. dobry brat niedobre kluski :)))
WiJa Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Pasie mi ten wiersz (jak dla mnie dwuczęściowy), zresztą tak samo z ilustracją (słuchową i wzrokową), jak i bez, czyli samoistnie. Pewnie dlatego, że potrafię sobie coś wyobrazić, a więc zobaczyć oczyma i usłyszeć uszyma wyobraźni. Ale trzeci wers od końca (w drugiej części, nie licząc uśmieszku) bym już sobie darował. Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zagrała wyobraźnia - to cieszy - dziękuję we wstępie :) wartościowy wnikający w obrazy komentarz zachęcający do rozważań - może zdołałabym objaśnić trzeci od dołu wers ale potrzebny jest od szanownego Czytelnika wyrazistszy dla mnie punkt odniesienia pozdrawiam :)
WiJa Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Nie ma co wyjaśniać, być może ten wers słuchowo jest potrzebny (do pewnego rodzaju gry słownej, /bądź/ napięcia) ale też jest masłem maślanym z poprzedzającym wersem. Dla mnie więc zbędne są te dwa nie gaśnie słowa, bez nich jeszcze lepiej (także na ucho) ostatnie wersy wiersza się mają. Pozdrawiam i przepraszam, że robię z igły widły.
Alina_Służewska Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ech, o posłowie chodziło... poprawiłam :) dziękuję za trafną uwagę :)
aluna Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Alinko zakręciłaś zywiolami, przdgrzałaś ognistymi płomieniami,przechytrzyłać noc :"by być albo nie być" Jak to w zyciu. Pozdrawiam ! Pluskiem gasząc ogień! jA +
Alina_Służewska Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Haniu, stokrotne dzięki za szałowy komentarz - aż pomyślałam, że dziś jakieś święta! :))) uściski i pozdrowienia ode mnie dla Ciebie :)
Rekomendowane odpowiedzi