Krzysiek Tomczyk Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 pobudka rano kurantem o czwartej za kawą papieros i szybkie sranie tramwajem podróże wśród ludzkich zmartwień gdy oczy rozdyma krew niewyspana na godzin dwanaście do telefonu bo skoro jest popyt to jest usługa jak gwałt zbiorowy z użyciem kondomów podnoszę słuchawkę jedną za drugą dni umierają godziną szesnastą a słońce to koncept astronomiczny śnię w obcym języku gdy mogę zasnąć o świecie w kontekście mniej prozaicznym pięć lat kształcony wewnętrzny bibliofil umiera na półce złudnej nadziei w czasach bezkresu mózgowej atrofii strój mnie wyróżnia w krainie meneli tak miało być pięknie miłość i studia kariera nadzieja w świecie idei tyle że Polska to kochanka brudna przytula tylko najgorszych skurwieli
Samuel_Przeździęk Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Bardzo głęboki. W sumie zawsze kiedy widzę dobry wiersz pojawia się małomówność. Tak jest i tym razem. Myślę jednak, że problem i rzeczywistość, którą opisałeś, dotyczy całego naszego globu.
sho Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 zabieram do ulubionych z wielu powodów chciałam nawet wybrać coś co najbardziej do mnie trafiło, ale chyba trafił cały - pewnie również dlatego, że pracowałam przez pewien straszny czas w call center :) edit: tylko ta "kraina meneli" jakoś mi zgrzyta...
lena2_ Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 ech..czuć ten marazm, dobry wiersz:)
NOWA Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Mocno podany, ale pokazuje rozczarowanie naszą polską rzeczywistością. W sumie ciekawie. Pozdrawiam:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 najbardziej dwa ostatnie , a zwłaszcza kolorowy ostatni werset czwartej ale co tam ... - całość fajna :-) przynajmniej nie menelujesz , pisząc ;-))
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 myślę, że to dobra pobudka. ostra, nieco szarpiąca. a narodek sobie ciągle śpi :) pozdrawiam i do poczytania :)
Rekomendowane odpowiedzi