Artur_Bielawa Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Oziębłe uczucia i wiatry niespokojne w sercu kłucia w głowie rozpętały wojnę Tysiące nut na przemian wyssanych prosto z palca nic nie mam przecież w zamian tylko nogi do walca Wciąż szampan szumi w głowie gdzieś w tle gra muzyka ktoś coś na ucho powie ktoś już drzwi zamyka Myśli niespokojne nawet w dni powszednie rozpętały wojnę tylko niepotrzebnie
Janusz_Ork Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Arturze, Twój wiersz jest bardzo prawdziwy i trafia wersami do mnie. Szczególnie: "Oziębłe uczucia... ...w głowie rozpętały wojnę". Znam kogoś, kto głowę przedkłada nad siłę uczuć, czego, z mojego punktu widzenia, absolutnie nie mogę pojąć. Pozdrawiam. J. +
Roklin Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2012 Dobry, życiowy, oddający trudne uczucia wiersz. Podoba się. Przydałoby się dodać muzykę, byłaby niezła miniaturka... Ciepło pozdrawiam :)
NOWA Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Mnie także się spodobał, ostatnia zwrotka szczególnie. Pozdrawiam:)
Kaliope_X. Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Jednak spokój jest podstawą wewnętrznego ładu. Spokój wypływający z odpowiedniości: uczuć adekwatnie ciepłych, "wiatrów" wiejących przyjaźnie, nut płynących z muzyką i szeptów tylko wzajemnych, nie wciąż na ucho i za plecami. Jeśli takiego spokoju brakuje, wszystko wydarza się na opak - niespokojne myśli "nawet" w dni powszednie, bo gdyby była cisza, przeszłyby bez echa... a tak, wojna rozpętana. a przecież bez powodu - bo wystarczy "tylko" przywrócić odpowiedniość rytmom, temperaturze, brzmieniu... i spokój myślom. Tak odczytuję. Ładny wiersz, Arturze! Zrezygnowałabym jedynie z wielkich liter, skoro w całym utworze nie stosujesz interpunkcji. pozdrawiam, in-h.
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 ...Tysiące nut na przemian ...nic nie mam przecież w zamian tylko nogi do walca ...gdzieś w tle gra muzyka ktoś coś na ucho powie ktoś już drzwi zamykaMyśli niespokojne Arturze, to sympatycznie zabrzmiało... :) Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 byłem, czytałem, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi