polu Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 upajam się własną bezradnością świat narzucił takie tempo że odechciewa się żyć mam ochotę wyskoczyć przez okno dziwne że jeszcze nie skoczyłem a może nie mieszkam dostatecznie wysoko upajam się własną bezradnością nic nie zrobiłem kiedy odchodziły ode mnie jedna po drugiej kobiety mojego życia chciałbym wiedzieć co mam zrobić teraz chciałbym wiedzieć co mam chcieć upajam się własną bezradnością w zapyziałym mieszkaniu gdzie po podłodze walają się butelki gdzie gniją resztki po pizzy gdzie mój kot sra do wanny gdzie mówiłaś kocham cię wiesz upajam się własną bezradnością bo w tej chwili nie potrafię nic innego jutro może coś się zmieni wcale nie mam ochoty na jutro ale jutro nadchodzi bezlitosne i łapie mnie z ręką w gaciach
aluna Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 polu w swoim wierszu opisałes codzienoś nie tylko swoją,,,,ale wielu z nas , szukających rady , wyciągniętej ręki ,,,,,! a anafory ndają wmocnienia przekazowi! Wiersz zatrzymuje , daje czytelnikowi do myślenia, żyć ,,,jak ,,,silni dobrze się maja, a słabym jak to w przyslowiu ,,,wiatr w oczy,,,! Pozdrawiam! +
Gość Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 "upajam się własną bezradnością upajam się własną bezradnością upajam się własną bezradnością upajam się własną bezradnością" Jej. 4 promile jak nic.
aluna Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecierz to anafora-środek poetycki , ma pełne prawo wystąpić na poczatku słowa w wersie lub kolejnych wersach!
Gość Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecierz to anafora-środek poetycki , ma pełne prawo wystąpić na poczatku słowa w wersie lub kolejnych wersach! Przepraszam, 5 promili. No chyba żeby było 2 x 4 to razem 8 ale to raczej niemożliwa zbieżność i zaleźność... no chyba że występuje utrata przytomności bez efektu zwrócenia nadmiaru.
Gość Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Pani Aluno, wiem jestem wredny. Ale to świadoma premedytacja. Zagłaskanie uwstecznia. Po prostu i zwyczajnie. Pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 nie zawsze świat jest usłany różami pokazuje to również Pana wiersz nie łatwo przelać stany uczuciowe na papier w moim odczuciu Panu się to udało życzę powodzenia i do poczytania:)
Johny Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Naukowcy rozkminili: trzeba ćwiczyć w wolnej chwili jeśli łapie cię depresja to ćwiczenia rzecz najlepsza Zająć się czymś warto także by nie myśleć tak w nadmiarze i jak zajmiesz się czymś zdrowo to śmiał będziesz się na nowo przestań kopać już ten dołek weź się w garść zrób coś cokolwiek zamiast się ciągle użalać każ beznadzieji spierdalać
Magdalena_Blu Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Popieram, lepiej niech będzie - katuj, tratuj... niż piękny wiersz - szczególnie, że wywalenie czterech wersów p.t. "upajam się własną bezradnością" nadaje tekstowi o wiele lżejszy oddech, wtedy zdecydowanie na plus.
Jolanta_S. Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 proponuję popracować nad "własną bezradnością". zmienić pierwszy wers każdej zwrotki, najlepiej wyciąć. dlaczego? zwyczajnie jest tak ciężki, duszny, że nie można z nim czytać reszty. bezradność bez tego... jest bezradnością. pozdrawiam
Gość Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani krzywdzi początkujących poetów takim świergoleniem Pani Alino. Przekora? Bez sensu.
Alina_Służewska Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 to nie przekora to prawo do indywidualnej oceny:) jak pan myśli, kogo krzywdzi pan tym komentarzem? panie Andrzeju proszę oceniać wiersze nie mnie i to pod czyimś tekstem - to nie fair:) Autora przepraszam i jeszcze raz pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic ujmę - nic dodam. Parasolki, parasolki itd... :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 chociaż sprawia wrażenie nierozdętej prawdziwości. do poczytania :)
aluna Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Własnie Sylwku ,,dla mnie to wołanie o pomoc! Nie spałam , po przeczytaniu,,,i nie tylko tego wiersza, ,,sama doswiadczyłam wieleeeeee! Toteż trzeba czytac , a nie ogadac wiersze! Do poczytania! Hania
Alina_Służewska Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic ujmę - nic dodam. Parasolki, parasolki itd... :) o, przepraszam - nie zauważyłam ma pan do sprzedanie te parasolki - mam:)
Rekomendowane odpowiedzi