teresa943 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 światy klimaty barwy między nami różna codzienność gdy wstyd zakwasza harmonię dnia szczerość modyfikuje afrodyzjaki nocy kobiety lubią degustować drobiazgi jeśli pozwolisz wtrącę nieco domówień nigdy za dużo
aluna Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Kysiu widzę ,że cosik zmienione, ale subtelnie i wymownie aż do ,,,bólu ! Jesteśmy razem a tak osobno, albo odwrotnie,,,,jesteśmy osobno a tak razem,,! No i puenta piękna "atak "-dosadna! Srdecznie! Hania +
Kaliope_X. Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Krysiu przeczytałam ponownie z zainteresowaniem. "Dobry" wiersz zatrzymuje za każdym razem. Pisałam już o domówieniach, które mnie szczególnie zamyśliły, teraz chcę pogratulować formy. Treść zamknięta w zgrabną konstrukcję, oszczędna, a wyrazista metaforyka. Wszystko, co najważniejsze. pozdrawiam serdecznie, in-h. :)
Oxyvia Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wiersz troszeczkę chyba żartobliwy? Tak go odbieram. :-) Bardzo fajnie wyrażona kobieca rozmowność i afirmacja "domówień", które nie zawsze są doceniane przez mężczyzn.
teresa943 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Haniu, cieszę się, że zauważyłaś zmiany, choć są minimalne. tak! lepiej "domówić", jeśli coś nie gra jak trzeba, niż potem żałować. dziękuję, że i tam i tu jesteś :))) cieplutko pozdrawia - Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kaliope, sprawiasz mi ogromną radość, że jesteś po raz drugi (przedtem w W) pod tym wierszem. Jeszcze raz dziękuję za komentarz o "domówieniach" a teraz dziękuję za pochwałę formy. Wiem, że wciąż mi wiele brakuje i nad warsztatem nie przestaję pracować, ale nie zaprzeczę, że miło czytać taką ocenę. serdecznie pozdrawiam uśmiechem :)))))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie tyle żartobliwy, co z delikatną "przymówką" :) mężczyźni nie zawsze nas nie doceniają ze złej woli, niekiedy brakuje im "polotu", o co nam chodzi, dlatego lepiej "domówić", aby uniknąć konfliktu. Dziękuję, Oxy i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Anna_Para Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Twój styl, Krysiu, wiersz - rozmowa z ukochanym - tym razem z lekko przymrużonym oczkiem. Brawo.domówienia - zgrabniejsze niż "dopowiedzenia", fajne. Z podobasiem, Autorko. Cieplutko pozdrawiam. Para:)
teresa943 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo "misie" Twój podobaś, Aniu, bardzo! Dziękuję i cieplutko pozdrawiam :))) Krysia
Lilka_Laszczyk Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 I o te światy, klimaty, różnorodności chodzi Krysiu. Tak mi się wydaje. Jeśli jest za słodko (np. między dwojgiem ludzi) to ta słodycz Cię po czasie zemdli, a jeśli za gorzko, też nie dobrze. Ale to prawda najszczersza, że my kobiety lubimy degustować drobiazgi. Z upodobaniem wciąż niezmiennym! Tak samo jak ja z upodobaniem degustuję zawsze twoje wiersze... Pozdrawiam ciepło Lilka
NOWA Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 "Kobiety lubią degustować drobiazgi" , ależ prawdziwie. Pozdrawiam:)
Oxyvia Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie tyle żartobliwy, co z delikatną "przymówką" :) mężczyźni nie zawsze nas nie doceniają ze złej woli, niekiedy brakuje im "polotu", o co nam chodzi, dlatego lepiej "domówić", aby uniknąć konfliktu. Dziękuję, Oxy i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Tylko że to nasze "domawianie" oni niestety często biorą za atak...
teresa943 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie tyle żartobliwy, co z delikatną "przymówką" :) mężczyźni nie zawsze nas nie doceniają ze złej woli, niekiedy brakuje im "polotu", o co nam chodzi, dlatego lepiej "domówić", aby uniknąć konfliktu. Dziękuję, Oxy i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia Tylko że to nasze "domawianie" oni niestety często biorą za atak... Wiem, ale niech kontratakują...aż do skutku! W końcu "załapią", o co nam chodzi...albo i nie ;-)
Magda_Tara Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 ogromnie lubię Cię czytać. wracam za tydzień. gdyby jakiś wypad :*
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Madziu :)) pamiętam :* pozdrówki serdeczne - Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Domówień nigdy za dużo, jesli dopowiedziane z subtelną dyplomacją, wtedy niepotrzebne pozwolenie... ;) Oj tak, kobiety lubią degustować drobiazgi, zgadzam się z tym. Wiersz Twój, takie Tereskowy, dobry. Pozdrawiam... :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 degustacja drobiazgów ... gdyby tylko tych dobrych ... ech , życie ... Świetny kolejny wiersz ;-)
Janusz_Ork Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Krysiu, bardzo mnie ujął Twój wiersz, chociaż wiesz, że czytam go trochę przez filter mojej sytuacji. "kobiety lubią degustować drobiazgi" by potem wziąć te drobiazgi jako pretekst do odejścia. Tak mi się przeczytało. Pozdrawiam serdecznie. J.
teresa943 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, potrzebna jest umiejętność "dyplomacji". Inaczej można "dolać oliwy do ognia" ;-) Dziękuję, Natko i serdecznie pozdrawiam - Krysia.
teresa943 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciszę się, Czarku, że dopatrzyłeś się dwuznaczności w kobiecej "degustacji drobiazgów"...tak czy siak, lepiej "domówić" zarówno te "smaczne" jak i te "gorzkie". dziękuję za przychylne przyjęcie wiersza :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi