aluna Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 najważniejsze w życiu jest być... dźwigając kamienie w jego worze garbniejemy na pochylni dnia wyrastają nam schorowane zęby gryziemy szczerbiąc złoto które przemija z każdą wiosną tylko czas bezwzględny wie co skradł co zalał goryczą szczęście trwa chwilę niespodziewanie przemija z podwyższoną temperaturą dnia wschodzące słońce wcale nie ustawia zegara na dobrą godzinę
Lilka_Laszczyk Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Nastepny, egzystencjalny wiersz, tak bliski mojemu sercu. Ciekawe metafory Haniu i niedoceniane neologizmy...garbiejemy... Podoba mi się zwłaszcza puenta. Pozdrawiam ciepło Lilka
aluna Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Lilko za czytanie! Cieszy mnie bardzo Twój komentarz , i to ,że tak bliski...! A za puntę barzdo serdecznie...! Pozdrawiam! Hania
Alina_Służewska Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Wiesz Haniu myślę że zegary nie tylko są zlośliwe znam takie kłamliwe gdy pytam która godzina słyszę - osiemnasta - tak wciąż któraś ze wskazówek się odzywa :) z + pozdrawiam:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 potwierdzam- zegary są złośliwe. ech cofnąć czas... pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Alinko za odniesienie, i za ,,,,! NAPRAW GO,,,MOŻE COŚ ZMIENI :) Serdeczności! Hania
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To oczywiste szarobury ,,,ale przewietrzenie mu dobrze zrobiło:)) Serdecznie! Hania
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomarzyć zawsze można , ale coś tam jeszcze ukryłam Droga Emm?! Dziękuje za czytanie! Pozdrawiam! Hania
Baba_Izba Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nieco chaotyczny wiersz, jak nasze życie. Świetna puenta! Serdeczności - baba
Oxyvia Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Bardzo smutny i pesymistyczny wiersz. Świetnie wyraża mnie, moją najgłębszą naturę, moje lęki i smutek. Bardzo mi się podoba.
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Droga Babo za czytanie ! Chaotyczny , jak codzienność , inaczej planujemy inaczej wychodzi, a czas nieubagalnie...! Za puentę dziękuje! Serdeczności! Hania
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvko ,wiersz jak życie, teraz wiem ,że nie jestem sama! Dziękuje za podobanie! Serdeczności ! Hania
Nata_Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny tytuł dałaś... jedno słowo zapisałabym bardziej.. po polsku. Zrobiłam maluteńką wycinkę, ale reszta, spodobała się. Pozdrawiam... :)
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny tytuł dałaś... jedno słowo zapisałabym bardziej.. po polsku. Zrobiłam maluteńką wycinkę, ale reszta, spodobała się. Pozdrawiam... :) Dziękuje Natko za czytanie i odniesienie sie do treści! Już go przewietrzyłam, lezy w warsztacie,..ale serdecznie ,,,że Ciebie Droga poetko zatrzymal, w tym cała radosc dla mojego pisania ! A garbniejemy , specjalny zamysl,,,lubie neologizmy,,, wprowadzaja cos ,,,innego poprostu sie nie powtarzają ! Samych serdeczności! Hania
NOWA Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Tak, zegary są złośliwe, ciągle do przodu, a my coraz starsi. A życie też nie rozpieszcza, ale najważniejsze w życiu jest być. Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje NOWA za czytanie i komentarz,,,,i własnie "być albo nie być..."! Odwieczne , ale zawsze ,,,na teraz! Miło ,że zechciałas poczytać i wyrazic swoją refleksję! Serdeczności! Hania
Janusz_Ork Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2012 Bardzo udany wiersz. Dla mnie kwintesencja już w tytule. Pozdrawiam. J.
aluna Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Januszu ,że poświęciłes czas mojemu przemyśleniu! Cieszy,że bardzo udany,,,i ....! Serdecznie ! Hania
cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 tak , niestety ... Zegary nieubłagalnie zabijają i kradną nam najpiękniejsze chwile . Jedyne dobre wskazówki możemy znaleźć gdzie indziej ale i one muszą płynąć pod prąd ... Pozdrawiam , Czarek :-)
aluna Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Czarku za odnieienie...! Masz rację ,,,żeby ta z pądem i na dobre ,,,! Serdecznie! Hania
Rekomendowane odpowiedzi