Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 pobiłam się z myślami i wnet się miałam godzić już wyciągałam rękę kto wygra będzie rządził nie z nami hola hola my nadal chcemy wojny wciąż zazdrościmy ciszy i twoich snów spokojnych no czym nas powybijasz jeżeli nie przeoczysz jesteśmy niewidzialne daremnie męczysz oczy od dziś już nie pytajcie gdzie jesteś i jak żyjesz dostałam głupie serce więc się z myślami bije
Rihtik Stempelek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 nie tylko serce bije - od siebie też dla siebie myśl nieraz myśl przybije - szczególnie kiedy w niebie... zrodzone przez Mądrego górują nad ludzkimi - stąd wiadomo dlaczego mądrzy są pokornymi nie bij się z Jego myślą przyswój ją sobie raczej - więcej niebiosa przyślą abyś myślał inaczej... :) +
Bajadera Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 bardzo fajna rozprawka o wyższości serca nad rozumem, bądź odwrotnie. daremny trud, to jak historia z jajkiem i kurą:)... pozdr.
Oxyvia Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Jak zwykle nie rozczarowałam się tutaj. :-) Bardzo dobry wiersz w Twoim stylu, Alicjo. Myśli i uczucia czasami sprawiają wrażenie, jakby były osobnymi bytami, w dodatku niezależnymi od naszej woli i świadomości, którą rozrywają na strzępy. ;-)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Wiersz bardzo mi się podoba. W prosty i lekko żartobliwy sposób opisałaś nasze odwieczne, wewnętrzne wojny. A wynik nie zawsze jest przesądzony (bywają niespodzianki-patrz Euro!) Pozdrawiam serdecznie Lilka
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Sorki, muszę wyłączyć komputer, straszna burza u mnie. Wrócę jutro.
Bernadetta1 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Ty masz Alu zawsze zgrabne wierszyki:)fajny żartobliwy ton-pozdrawiam:)
mormon Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 Do Pana się módl On drogę wskaże tobie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Bardzo dziękuję każdemu z osobna i wszystkim razem za czytanie i komentarze. Na bieżąco nie mogłam, wczoraj około północy przeszła nad Gdynią spektakularna burza i tak cud, że netu nie wywaliło. Pozdrawiam serdecznie :)
Roklin Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Bardzo dobry wiersz, zgrabnie opowiada o emocjach kierujących ludźmi. Kiedyś pisałem coś podobnego. Nad tym nie da się panować, im się zawsze ustępuje. :)
Nata_Kruk Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Alicjo, rzeczywiście.. od siebie.. któż nie bije się z myślami, można się pod tym podpisać. Trzecia wzorcowa, równiutka, także średniówki, ale i całość sympatycznie brzmi. Jak serce "głupiutkie" to może znak, że wrażliwe... ;) Pozdrawiam... :)
NOWA Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Fajnie opisana ta bójka z myślami, każdy się musi z nimi bić, ale lepiej kiedy bitwy nie ma, tylko cisza i spokojne sny. Chociaż, kiedy cisza to myśli się tłoczą i pchają co by sie z nimi bić. Chyba namotałam. Pozdrawiam:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak się nie da zapanować, to klapa, dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zawsze, miło Cię widzieć i czytać, Nato, pozdrawiam również :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nowa, ale jak wciąż spokojnie, to jakoś bez smaku i nudno, serdeczki :)
Anna_Para Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2012 Fajna wariacja na temacie "bić się z myślami". Tak długo Cię nie było, Alicjo! Tym serdeczniej witam Twój nowy wiersz: Odwieczna walka: Rozum - Serce? Niby lekko, Alu, a tak - smutno. Sprawnie warsztatowo i mądrze, więc z przyjemnością chwalę, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 dostałaś najważniejsze a wojna czasem święta gdy cicha myśl nie mniejsza a głośne - nie przeklęte za każdym razem nowa potyczka w tobie zmieni nijakie już gotowe a z pobitymi cieniem ulecą gdzieś zwątpienia lecz oczu nie zamykaj bo one od niechcenia wciąż mieszać chcą i wnikać Mnie pozostaje dołączyć tylko do głosu poprzedników i podzielić zadowolenie. Podoba mi się ukazana w lekkim tonie walka, do której stajemy w życiu przecież tak często. Przyjemny w odbiorze wiersz, płynny i z uśmiechem w tle. pozdrawiam Autorkę, in-h. + :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Peelka w rozterce, mam nadzieję, że niezbyt dotkliwe pobicie:) dobrze czasem z Kimś mądrym pogadać- ze sobą właśnie, pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Peelka w rozterce, mam nadzieję, że niezbyt dotkliwe pobicie:) dobrze czasem z Kimś mądrym pogadać- ze sobą właśnie, pozdrawiam:))
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również ciepło, dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi