Anna_Para Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Bolesławku, bardzo się cieszę, że zaciekawił. Jest to inna forma, bardziej "epicka"... Miło mi, wdzięcznie i cieplutko pozdrawiam, Para:)
szarobury Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Znam z warsztatu. A więc czytam po raz kolejny. Podoba mi się klimat narracji. Pozdrawiam ciepło :)
Anna_Para Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Szarobury, bardzo dziękuję, że zajrzałeś ponownie. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna N. Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Cała prawda o Człowieku )) Pozdrawiam))
Anna_Para Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Anno, witam. Pierwszy raz u mnie? Tym serdeczniej, pozdrawiam, Para:)
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 podziwiam pomysł - wpomnienia rodzinne przy stole są b. cenne, ponieważ młode pokolenia w ten sposób poznają historię przodków od korzeni i to z najwiarygodniejszego źródła, jakim są rodzice, czy dziadkowie a więc naoczni świadkowie wydarzeń, osób... masz rację, Aniu, kto wspomina bliskich, to tak jakby z nimi zasiadał do stołu - skojarzyło mi się to z modlitewnym wersetem: wierzę w świętych (czyli tych, którzy odeszli) obcowanie napisałaś to lekko, nieco z przymrużeniem oka, ale przekazałaś b. cenną lekcję i za to chylę czoła na + cieplutko pozdrawiam :)) Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Podobnie jak Krysia odbieram ten świetny wiersz czyli rubaszne i wyjątkowo pogodne a czasem ironiczne wspomnienie najbliższych. Oczywiście daje plusa Pozdrawiam :)
Oxyvia Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Podoba mi się, mimo, że to biały wiersz. Lubię te klimaty: lekki smutek, nostalgia, wspomnienia o bliskich, którzy odeszli. Bardzo dobra, bliska mi puenta, genialnie korespondująca z tytułem. To mnie urzekło. Plusz, oczywiście.
Anna_Para Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Krysiu Tereso: Bardzo wdzięcznie się uśmiecham, dziękuję za tak ciepłe słowa. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Zbyszku drugi, bardzo dziękuję, kłaniam się wdzięcznie;) Pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Oxyvio, bardzo się cieszę, że znalazłaś tu coś dla siebie. Cieplutko, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Droga Anno, nie czuję się za bardzo kompetentna, by wypowiadać się o wierszu, więc oprę się na wrażeniu, a odniosłam takie, że tytuł bardzo wiele mówi o Autorce, o ile nie ma w nim ironii. Podejrzewam, że nie ma, bo jest spójny z przekazem - ciepłym rozrzewnieniem we wspominkach. W tonie takiej reminiscencji (też) tkwi wiara... no bo ojcze niebieski... Podoba mi się kompatybilność stylu i treści, klamra zapowiedzi z puentą, wcale nie wymuszona - wszystko mi tu pasuje, ale... co ja będę dużo mówić, Ty jesteś Artystką, a brawa już były. Ja tylko poproszę o bis! Pozdrawiam i kłaniam się, bardzo! in-humility.
Anna_Para Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Kaliope, nie odejmuj sobie (przez skromność) prawa do omówienia wiersza. Bardzo sprawnie to czynisz, a wierz mi, że intuicyjna, emocjonalna opinia bywa dla autora cenniejsza niż "mędrca szkiełko i oko", aczkolwiek i ono, i "nożyk profesora" są potrzebne:) Cieplutko, kłaniam się wdzięcznie, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 odkłaniam, raz jeszcze. wciąż - i oby tylko - bez "nożyka" :) in-h.
lena2_ Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 świetny wiersz, świadomość własnych korzeni jest bardzo ważna a jeszcze gdy się wspomina bliskich, których się dobrzez znało to nadal żyją w pamięci:) ja znałam tylko jedną babcię:)pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Lenko2, bardzo dziękuję za ciepłe słowa. Krzepią. Cieplutko pozdrawiam, wdzięczna, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Paruś, zachwyciłaś, wzruszyłaś, roztkliwiłaś ale za grosz ckliwości. dokładnie tyle ile trzeba. kocham takie teksty najbardziej. gratuluję, plusuję wszystkimi palcami. i zabieram do serca, a niedługo - nie tylko. :* :* cieszę się, dziękuję za te wrażenia :**
Anna_Para Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Taro, bardzo mi bardzo, jak wiesz... Cieplutko, wdzięczna, Para:)
Dyziek_ka Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Inny, a złapał mnie i zakręcił. Nienawidzę jadać sam i z nimi jadałem, też po to by nikt ze mną nie wstydził się jadać. Anno czuję zachwyt nad poznanym, przekazanym, kochanym w nas. Pozdrowienia
Anna_Para Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Dyziu, "inny", bo temat inny. Usłyszałam tytułowe powiedzenie, kiedy z przyjaciółmi siadałam do stołu. Wypowiedziała te słowa prosta, prostolinijna dziewczyna. Ogarnęło mnie wtedy wzruszenie i naszła refleksja: Coraz częściej jadamy samotnie, w pośpiechu, byle jak... Pomyślałam wówczas, że ... I napisałam wiersz. Jeśli wzrusza - jestem u celu. Serdecznie i cieplutko dziękuję. Para:)
Rekomendowane odpowiedzi