Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 przed ślubem żyliśmy zupeł- nie przyzwoicie, a teraz żebrzę i wciąż jestem głodny. naprawdę, nie wiem jak chodzić można z takim dużym brzuchem.
tomek87 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 jak gdyby wydaje mi się że w całej konstrukcji wiersza chodzi wyłącznie o preludium pod umyśloną wcześniej pointę, która sama w sobie i tak rewelacyjna nie jest /choć to zależy od odbioru/; niemniej skoro się nie mylę że taka była idea, to jestem zdania że niewiele więcej może wyłuskać czytelnik owego ponad rozczarowanie - albo zupełnie rozjechał mi się zamysł autorski, lub prozaicznie: nie jarzę tego metaforycznego podsumowania, dla mnie bladego; pozdr
Piotr_Płoszaj Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Liryczne dziwadło, które w sumie da się w jakiś sposób przełknąć. Chyba zrozumiałem zamiar tekstu. Nie kumam co wnosi przerzucenie ostatniej sylaby słowa "zupełnie" do następnej jednostki intonacyjno-składniowej - nie potrzebnie tylko zwraca to na siebie uwagę.
WiJa Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Jaki wielki pożytek/użytek może być dzięki poczuciu humoru, ironii, sarkazmu. I to w całkiem poważnym wierszu. Pozdrawiam
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamysł zamysłem, odbiór odbiorem. Dzięki za zwrotną informację. Dla mnie cenną. Pozdrawiam.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przed ślubem żyliśmy zupeł- 6/2 nie przyzwoicie, a teraz 5/3 żebrzę i wciąż jestem głodny. 6/2 naprawdę, nie wiem jak chodzić 5/3 można z takim dużym brzuchem. 6/2 To o sensie w aspekcie formalnym. Poza tym, ma zwracać na siebie uwagę. "jednostka intonacyjno-składniowa" - piękne. Nie znałem takiego określenia wersu.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Dobry Człowieku. Pozdrawiam.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Ma zwracać uwagę, okay, miło, ale po co? ;) I ten system metryczny jakiś taki... ani to toniczne, ani sylabotoniczne... wiem, marudzę... ;)
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 W założeniach? Żeby przenieść percepcję czytelnika w obszary inne od przyzwoitości, ale chyba nie działa. Czy tego naprawdę nie da się odczytać? Nie jestem specjalnie dobry w układaniu słownych rebusów i wydawało mi się, że to co napisałem będzie raczej prostą opowiastką, a wychodzi na to, że spotykam się z niezrozumieniem. Co ciekawe, w tej chwili widzę też możliwość interpretacji, której nie zakładałem. Czyli wyszła jeszcze jedna płaszczyzna, jednak pozostająca w zbliżonym do zakładanego odbioru kręgu skojarzeń. A marudzenie... bywa konstruktywne. Dziękuję i zapraszam częściej.
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 czyli, że co? dziesięć lat przed i dziesięć lat po? no i facet nigdy nie zrozumie kobiety :))) i vice versa :). dobre :))) pozdrawiam i do poczytania :)
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Dokładnie, Sylwestrze.
Rekomendowane odpowiedzi