Pan_Biały Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 anioły spadają z częstotliwością przypływów wspominasz prostokąt stołu jak płaskorzeźbę schroniska na którym leżał wasz wspólny alfabet jutro podniesiesz z dna skrzydła i ujrzysz wczoraj nowym wschodem
maria_bard Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Rafale, piszę nie czekając. To jeden z Twoich najlepszych wierszy. Co tam najlepszych. On jest piękny, choć nie chcę być egzaltowana. Stół jako schronisko, gdzie leży "alfabet", to wyjątkowo pełna metafora. Pogadamy o nim jeszcze, ok? Pozdrawiam. Elka.
Anna_Para Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Ograny motyw skrzydeł (a jak się okazuje -wiecznie przydatny, plastyczny, piękny) zagrał znów ważną rolę wśród innych metafor, żeby opowiedzieć ważną historię o człowieku. Wiesz, Rafale, że rzadko wpadam w patetyczny ton. A tu - wpadłam:))))) Pluskam.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Bardzo wymowne wersy - prostokąt stołu jako schronisko, na nim wspólny alfabet... :) Ostatni wers podpowiada mi, że ten wspólny alfabet dokonał jednak cudu, skoro ujrzy nowym wschodem, wczoraj. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 zgrabne, ale nie wiem, co miał przekazać. pozdrawiam
Vica Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 tytul jest świetny, a dalej jest jeszcze lepiej gratuluję klaudia
Kaliope_X. Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 nie tylko słowem można przeprosić - za przypływ. o ile potrzebuje tego adresat!, przed nowym wschodem. bardzo ciekawy, piękny wiersz. kłaniam się z pozdrowieniem, in-humility.
anna_rebajn Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Skróciłeś wypowiedź i muszę powiedzieć, że wyszło bardzo, bardzo poetycko. :) Podobają mi się metafory. Pozr. A
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu, to odpad z jakiegoś konkursu, więc nie jest z nim tak całkiem na tak;) ale bardzo cieszy mnie Twój optymizm dla tego wiersza. Pogadamy, pogadamy:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wporzo;) dzięki za wgląd r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie Twój wpis pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic, zupełnie nic dzięki za czyatnie i czas pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Klaudio pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przepraszam, absolutnie dzięki za komentarz pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a potrafię jeszcze bardziej;)) dzięki i pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi