Kaliope_X. Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 zgadując rytmy ziemi skrajem ciężkiej nocy poranek zamknie w dłoniach pierwszych żywic krople zamglone jeszcze ucho, gdy w zwątpieniach kroczysz ocuci z kołysanek, w bursztynowych soplach odciśnie srebrne stopy rześki świt zwiastując zachłannie skradnie pierwsze po ciszy oddechy nieśmiałe łezki rosy trawom wymaluje uwierzyć w błękit nieba rozkaże w pośpiechu przegoni czerń w sklepieniach parkowej alejki dotyk ubierze w czułość zdarzeń, z płatków śniegu biel tylko pozostawi w płótnie, barwy wszelkie kwiecistym rzędem staną w obrazach po brzegi i liście z drzew pochwyci, poderwie zdeptane rozwieje z dmuchawcami złe myśli, a potem zaspane siwe okna rozbudzi, by ranek z deszczu łez ci uczynił pejzaż szyty złotem (03.05.2012) w odpowiedzi "Nędznemu świtowi"
szarobury Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Kaliope trudne w czytaniu przez te "przechodzące" wersy. Ale przepięknie. jestem pod wielkim wrażeniem i tylko mi wstyd nieco, że tak pięknie potrafisz powiedzieć z tak marnej inspiracji. Pozdrawiam ciepło :)
Rihtik Stempelek Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 barwami pojęć malujesz nadzieję pociągnięciami stychów kreślisz kształty tak delikatnie że oddech rozwieje strof malownicze ale zwiewne fałdy z nadzieją tworzysz o nadziei wiersze która przegonić czerń ma na bezkresie i chwytasz myśli i uczucia pierwsze darząc szczerze w swoim pięknym geście :)
Kaliope_X. Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szarobury, dziękuję za Twoje słowa, za czas spędzony nad wierszem i ten "trud" (na prawdę?) Chciałam maksymalnie czytelnie, może nie do końca jest, jak powinno. Nie mogę zgodzić się z "marną" inspiracją - zamglony świt utrwalił się w mojej pamięci pięknym pejzażem. A piękno inspiruje najbardziej! Raz jeszcze dziękuję, z pozdrowieniem :) in-h.
Kaliope_X. Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój gest równie piękny, Rihtiku i za niego serdecznie dziękuję! Pozdrawiam ciepło :) in-h.
szarobury Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Rihtik Stempelek Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 To nie tylko gest w wikipedycznym znaczeniu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Gest), ale wyraz.. z wielu wyrazów, dany serdecznie :) Dziękuję nie tylko za pozdrowienia :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 piękny trzynastozgłoskowiec :) pozdrawiam i do poczytania :)
Oxyvia Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Piękny, liryczny, zimowy pejzaż, pełen nadziei na coś nieokreślonego, ale dobrego. Plus, oczywiście.
Kaliope_X. Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję za odwiedziny i czytanie! pozdrawiam z uśmiechem :) in-h.
Kaliope_X. Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pełen nadziei na to, co po zimie... gdy nad głowami ludzi, jeszcze niestrudzenie śpiących, powoli złocą się pejzaże :) bardzo dziękuję za ponowne zajrzenie w moje strony, Oxyvio, ciepło pozdrawiam, wdzięczna za "oczywiście" :) in-h.
Gość Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Merytorycznie ciężko wyrażone. U zwykłych ludzi uczucia wyższe mają bardziej "swojski" dźwięk.
Kaliope_X. Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za czytanie i za ten głos, którym wyraził Pan właśnie moją cichą obawę. Starałam się "swojsko" - też jestem zwykłym człowiekiem :) Jeśli jednak odbiór jest inny, to przynajmniej wiem nad czym pracować. Dziękuję. Kłaniam się z pozdrowieniem. in-h.
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 swoją urodę już ma , proponuję jedynie trochę subtelnego makijażu . Wtedy będzie przeuroczy :-)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Dobry kawałek poezji, czyta się płynąc marzeniami, śliczne, lirycznie na plusem. Z serdecznym pozdrowieniem:)
Alina_Służewska Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kingo piękny wiersz:) czytałam kilka razy moim zdaniem bez poprawek - masz wrażliwą duszę:) gratuluję i cieplutko pozdrawiam - alka:)
Kaliope_X. Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję za czytanie i uwagę :) myślę jednak, że nie potrafię niczego więcej wyczarować, więc pozostawiam wiersz w jego naturalności :) żeby makijażem nie przeuroczyć :) pozdrawiam! in-h.
Kaliope_X. Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z ukłonem i wdzięcznością za to liryczne szybowanie, w uśmiechu - pozdrawiam! :) in-h.
Kaliope_X. Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Alko dziękuję, że aż kilka razy czytałaś :) tego nawet nie śmiałam się spodziewać. Dziękuję za miły komentarz. Pozdrawiam ciepło! :) in-h.
Nata_Kruk Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Nastrojowa ta "Nadzieja", nawet bardzo... trzeba jednak uważnie czytać, są przesunięcia i pomimo później, jak dla mnie, pory, przeczytałam dwa razy. Doceniam pracę, takie wiersze nie są wcale łatwe. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi