Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 gdzie słowo spotyka się ze słowem tam dochodzi do słów cięcia tnie się słowa na głoski i sylaby na słowa podstawowe i pochodne pochodne na podstawę słowotwórczą i formanty którym odcina się przedrostki i przyrostki tnie się wszystko z wielkim zacięciem wcinając słów wcięcia w słowne wycięcia a ucięcia przycina się w koło od brzegu do brzegu albo po kole ale bez brzegów by wyciąć bezbrzeżną wycinankę ale dzisiaj wszyscy tną słowa tak że słów jest zbyt dużo albo zbyt mało może połowa może ćwiartka a może tylko gramy w wycinanie słowa by prześcigać prędkość myśli i własnym językiem wycinać wyrażanie niewyrażalnego
Rihtik Stempelek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 wyrazić się jednak godzi co w sercu siedzi albo w głowie tak po połowie :)
Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po połowie lub w całości - lżejszy umysł i lżejsze kości:) z podziękowaniem i pozdrowieniem - alka:)
Marlett Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 cięcia ucięcia przed cięciem w cięciu i po cięciu ucięcia przycina wyciąć bezbrzeżną wycinankę wycięte słowa.... itd. Przycinanko- wycinanka ... a gdzie wiersz?
Wawrzynek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 w życiu nad życie kocham życie a reszta wycięta, pocięta jak w profesjonalnej niszczarce. Kosz.
Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ............................nie - to (od)gniot od moich kości które rzuciłam na stół:) nie można ruszać wybuchnie:) pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz jest - gra w kości nawet wtedy gdy graczy złości:) pozdrowionka śle i uśmiecha się:)
Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanowny Kolego:) w koszu nie pomieścisz wiersza tego - jest jak profesjonalna piosenka ponad kosz wysoko się unosi tnie swojsko melodię i równo kosi:) pozdrawiam pazurem zasłaniając deszczową chmurę:)
WiJa Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Największą wartością tego wiersza jest satyryczne podejście do, że tak powiem, filologii słowa i filozofii życia. Ale o ironio, w końcu temat inaczej potraktowany byłby wręcz śmieszny ciężarem swojego patosu i swojej powagi. Pozdrawiam.
Alina_Służewska Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz:) i życzę dobrej nocy:)
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 proszę koniecznie przeczytać wiersz "Ostracyzm" i wyjść z mojego zegara - będzie nawet w samotności tykać:) pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 ale mój zegar samotności nie czuje - od życzliwych dobre słowa otrzymuje:) jeszcze raz pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo tak - od TWA grafomanii..........................niewątpliwie Ludzi i ich wiersze należy uszanować - nie przestrzegając savoir-vivre można siebie skompromitować:)
Marlett Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 he ! dobry wiersz sam się uszanuje :)
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Podoba mi się, nawet bardzo, ale mam uwagi:) wszystko co o cięciu słowa jest okey. Problemem jest ilość , może warto byłoby coś skrócić. Gdyby wiersz poruszał jeden temat byoby o niebo lepiej. Wplątanie do "zabawy ze słowem" "zabawy o życiu" po prostu psuje wczesniejsze wysiłki. Nie tylko pisać, ale i układać wiersz, myśleć dokładnie nad tym co ja naprawdę chcę powiedzieć, czy wszystko, czy tylko to co najważniejsze. serdecznie pozdrawiam, Nikodem sive Łukasz
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to może powiem tak: między innymi słowa to życie życie to słowa (choć nie jest to analiza i synteza szczegółowa) toteż w wierszu są powiązane wątki oba i nie tylko oba nie po to wyłącznie by do nich się ustosunkować ale też zajrzeć humorystycznie do Księgi Koheleta - tam jest wszystkiego swoista puenta nie puenta dziękuję za przychylność poświęcony mi czas i uwagę:) ciepło pozdrawiam życząc miłego wypoczynku:)
Przemysław Małacha Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Bla bla bla, a wiersza mało. Dużo, dużo słów, mało, mało treści. Dużo słowa "słowo", dużo cięcia. Zaziewałem się. Jednym słowem: nuda, niestety. A co do riposty na negatywne komentarze - publikując swoją twórczość należy się liczyć, że może się komuś nie spodobać. Wtedy - z pokorą przyjąć cięgi, a nie odgrażać i obrażać się.
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alina_Służewska Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Szanowni Panowie - Marlett i Mithotyn widać że macie nie wyczerpany zapas swoistego humoru dziękuję i żegnam - ostatecznie:) bez odbioru:)
Rekomendowane odpowiedzi