Grandson Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Na wczasach czasem kłócę się z czasem: on ciągle nad wodę - upływa i pływa, no ja już nie mogę! ja człowiek - nie ryba! na nogach się słaniam, on wciąż mnie pogania! więc zgrzytam zębami, a on - ZĘBATKAMI! i męczy tykaniem, ach! spuścić mu lanie! i złości swym tikiem, lecz też mam taktykę! usiądę! i tak będę siedział. on jęczy, nalega, wskazuje na zegar, i krzyczy, i biega "- co mi tu kolega...?!" "przecież to jest niemoralne! gorzej nawet - nienormalne! jakże to tak siedzieć da się?! przecież to jest - NIE NA CZASIE!" a ja przejdę po ogrodzie, doprowadzę go do ładu; wreszcie jest czas na rozmowę - pójdę może do sąsiadów... z czasem w końcu się pogodzę i pójdziemy znów nad wodę; zawiążemy swą umowę, w końcu wczasy - tymczasowe
Rihtik Stempelek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 [center]o czasie bawisz zabawnie tymczasem ty czasem piszesz wprawnie[/center] :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Fajny. Można go rytmicznie wyrecytować naśladując tykanie zegara. Raz się spieszy, raz zwalnia, jak to bywa z czasem, na przekór człowiekowi. Zmiany rytmów jak zmiany tonacji, ciekawy zabieg. Pozdrawiam :)
Baba_Izba Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ciekawy sposób przedstawienia upływu czasu, ładnie i pomysłowo użyta gra słów. Serdeczności - baba
Grandson Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Dziękuję za poczytanie i pozdrawiam :)
NOWA Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Fajnie przedstawiłeś temat, z przyjemnością przeczytałam. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi