Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a mówiłeś że będziesz kochać mnie zawsze przedwczoraj wczoraj i dzisiaj jutro pojutrze i jeszcze długo aż do końca świata i nawet w zaprzeszłym początku ja stałam jak drzewo wciąż w tym samym sercu by twoje oczy obierać ze słów i z pocałunków i do słojów w mojej skórze przelewać wszystko zwyczajnie na zapas na puste czasy tak na wszelki wypadek dobrze jest po latach stać jak drzewo wciąż w tym samym sercu by twoje oczy obierać ze słów i z pocałunków i już nie myśleć o końcu miłości jak o końcu świata bo w końcu nie ma i nie będzie żadnego końca tylko wszystkiego zaprzeszły początek w końcu
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dużo słów typu "miłość", "serce", "pocałunki" w konstrukcji , która nie czyni z nich nic nowego. Chyba widzę zamysł, ale najmocniej przepraszam, nie trafia to do mnie. drzewo stojące w sercu? hmm, nie dla mnie pozdrawiam
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Igłę w sercu jeszcze bym sobie mógł jakoś wytłumaczyć, ale drzewo?
mefisto35 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaprzeszłym początku tego nie rozumiem.
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trudno kochać, jak to łatwo powiedzieć...:) dziękuję za przeczytanie i również pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sprzeczne:):):) ale pozornie - jeśli już jesteś w lesie nie patrz tylko na jedno drzewo - bo wtedy nie zobaczysz lasu:) dziękuję i pozdrawiam - alka:)
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zaprzeszłym = czas w którym będziemy żyć nadal choć już nas tu nie będzie:)
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Pół na pół. Są momenty, które mi się podobają i takie, które mniej.
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i słusznie:) ja również tak czuję - wszystko w tym wierszu podoba mi się pół na pół bardzo podoba mi początek a koniec w początku w ogóle ale cóż - nie chce być inaczej:)
mefisto35 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Czas jest pętlą więc widzę to trochę inaczej:-) ale wiersz ok jest:-)
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Alino, tak bywa, wiem. Pozdrawiam.
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i dobrze że widzimy inaczej stąd między innymi jest tyle różnorodnych wierszy:) i miło mi że wiersz dla Ciebie ok jest:) pozdrowienia z ukłonem - alka:)
Alina_Służewska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie tylko tak bywa tak jest i nie będzie inaczej nawet za wszystkie skarby świata:) dziękuję i ciepło pozdrawiam:)
WiJa Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Odpowiada mi ten wiersz, choćby dlatego bo jest taki po prostu, czyli bez silenia się na Bóg tylko wie co. Ale też, a nawet przede wszystkim jest to wiersz metafizyczny. Zastanawiam się jednak co do zakończenia, bo nawet gdyby był bez ostatnich dwóch wersów, to też by mu nic nie brakowało. Ale też nie mówię, że taki, jaki właśnie jest (jak dla mnie z podwójną puentą), czegoś więcej nie zyskuje (na wartości, na znaczeniu). Pozdrawiam
Alina_Służewska Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jeśli powiem że bez tych dwóch ostatnich wersów wiersz nie będzie już taki metafizyczny jak ładnie określiłeś i w wierszu przecież nie tylko o samą miłość chodzi poza tym trzeba być konsekwentną od początku do końca wiersza czy teraz przekonam:)
WiJa Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jeśli powiem że bez tych dwóch ostatnich wersów wiersz nie będzie już taki metafizyczny jak ładnie określiłeś i w wierszu przecież nie tylko o samą miłość chodzi poza tym trzeba być konsekwentna od początku do końca wiersza czy teraz przekonam Ciebie:) Kto dobrze gra, to czy gra białymi czy czarnymi, to i tak wygra. Pozdrawiam
Ewa_Krzywka Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dobry wiersz. Plastyczny przekaz poszerza możność odbioru. Obrazowość otwiera tu pole widzenia. Duży plus i pozdrawiam ;)
Alina_Służewska Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jeśli powiem że bez tych dwóch ostatnich wersów wiersz nie będzie już taki metafizyczny jak ładnie określiłeś i w wierszu przecież nie tylko o samą miłość chodzi poza tym trzeba być konsekwentna od początku do końca wiersza czy teraz przekonam Ciebie:) Kto dobrze gra, to czy gra białymi czy czarnymi, to i tak wygra. Pozdrawiam słusznie nie wiem czy Ciebie dobrze zrozumiałam ale ja nie lubię grać ja przedstawiam tu tylko własne wiersze dziękuję i pozdrawiam :)
Alina_Służewska Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miłe słowa - pochlebny dla wiersza komentarz serdecznie pozdrawiam:)
WiJa Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Alina Służewska Niedobrze (mnie zrozumiałaś). A przynajmniej ja mam na myśli to, że z każdej strony wiesz dobrze co robić (zrobiłaś), żeby wiersz (jaki by nie był) był dobry. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi