teresa943 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 grasz komedię pozorów jak błazen gawędzisz o niczym pod presją taktu cierpliwość cugli niewoli drażliwość - wypal ostrzegawczą racę po prostu zrób śmiały krok w teraz nie udawaj twardziela gdy jesteś ulęgałką masz prawo mieć specyficzny smak im mocniej poobijany tym delikatniej opatrzę ranę odrzucenia ukoi słodycz miodu z kobiecej pasieki
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 klasyczna forma i treść Teresy Krystyny :) zaplusiłem. pozwól, że nie będę tłumaczył dlaczego :) serdecznie pozdrawiam i do poczytania :)
maria_bard Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Cała Krysia, cała Ona. Może nie podpisuj swoich wierszy ;))) Każdy rozpozna. I to jest sztuka właśnie. Serdecznie - E.
mefisto35 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Szczerze napiszę bo gdy czytam te wszystkie wiersze o miłości bierze mnie na mdłości.
Judyt Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 im mocniej poobijany tym delikatniej opatrzę - tu już wiem, że kobieta ranę odrzucenia ukoję słodyczą miodu - tak bym puentę troszkę ciachnęła, J. serdecznie
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Miły ciepły wiersz, taki prawdziwy Twój z plusem:) Serdeczności:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witaj Krysiu Miodek jest smaczny kojący różniste niedole i plusuję :) Serdecznie pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Rozsmakuj mnie na wyrost - jak można kojącemu plastrowi miodu, nie udzielić kredytu zaufania? Na pewno zaprocentuje! Podoba mi się przyzwolenie, do bycia miękkim, do popełniania błędów. Ważne, że z każdego siniaka, z takim wsparciem, wyciągnie się właściwe wnioski. Pluskam, Kryś i pozdrawiam serdecznie. :)
lena2_ Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 też nie lubię twardzieli na pokaz, kobiety wolą jednak utulić tą wrażliwszą stronę,:)pozdrawiam
NOWA Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kobiety lubią opatrywać słabych mężczyzn, niektórzy panowie nawet na ten walor podrywają, więc to żaden wstyd przyznać się do słabości charakteru, chyba nawet lepiej niż udawać twardziela. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tereso - Krysiu, jak można tej peelki nie (roz)smakować na wyrost, skoro... "im mocniej poobijany tym delikatniej opatrzę ranę odrzuceniaukoi słodycz miodu z kobiecej pasieki" Ta słodycz miodu pasuje mi tutaj, bo powiązana z pasieką, kobiecą. Podpisuję się dodatkowo pod komentarzem Grażyny K. Pozdrawiam... :)
Waldemar Talar Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za Bolesława słowami jestem . Jesteś boginią miłości - Krystyno - i nie pisz mi że nie mam racji . Bo nikt inny tak pięknie o niej nie mógł napisać . pozd.ciepło
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 w więc nie pytam ale ...dziękuję jak umiem najpiękniej :)))) serdecznie pozdrawiam, Sylwku - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Elu, z rumieńcem :))) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Mefisto! przykro mi, że masz mdłości...z powodu miłości - może po prostu nie czytaj ;) dziękuję za szczerość i pozdrawiam b.serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko, dziękuję, że zajrzałaś z serdeczną radą. Być może tak byłoby lepiej, ale już nie będę zmieniać. Cieplutko pozdrawiam :)))) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Stanisławie! hehe...chyba masz trochę racji :))) dziękuję i pozdrawiam wiosennie - Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, dziękuję za "rozpoznawalność" i cieplutko pozdrawiam :)))) Krysia
teresa943 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku, jak miło, że masz apetyt na miodzik. dziękuję za plusa :))) pozdrawiam serdecznie - Krysia
Anna_Para Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tereso Krysiu, jeśli "niewoli" jest czasownikiem w znaczeniu "zniewala" - jest ok, ale jeśli to jest "drażliwość niewoli", to zastosowałabym tę formę: bez inwersji:) Poza tym - pluskam, rzecz jasna:) Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi