Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Nata, też bywam :) dzięki, pozdrawiam i do poczytania :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 fajny pomysł podoba mi się i słuszne spostrzeżenie a mówią że zapomnał wół jak ... pozdrawiam Jacek
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 witaj Jacku :). tak dawno nie widziałem Twoich wpisów, że już myślałem, że gdzieś zniknąłeś :). cieszę się z życzliwego przyjęcia, chociaż, wiesz, tam gdzieniegdzie rytm mi szwankuje :) kłaniam się nisko, pozdrawiam i do poczytania :)
Oxyvia Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Byłam jeszcze raz. Niezmiennie mi się podoba. Zabrałam do Ulu.
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 bardzo się cieszę :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 O tak żeby to tak można było chociaż jeszcze raz być, wracamy tam ale wspomnieniami, dobry wiersz ciepły na plus. Serdeczności:)
szarobury Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 No właśnie czemu? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. przeczytałem z przyjemnością. Wyraziście odmalowałeś, Sylwestrze, właśnie to za czym tak tęsknimy wspominając dzieciństwo. Prostotę, jednoznaczność i poczucie bezpieczeństwa, beztroski. Pozdrawiam i "zapluszam"
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję :) mówiąc szczerze, nie wiem co mam odpisywać na komentarze :). jestem trochę zaskoczony tak życzliwym przyjęciem tego wiersza i cieszę się... jak dziecko ;). pozdrawiam wszystkich i do poczytania :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 uparcie rymujesz :-) niech i tak będzie . Chyba wszyscy odczuwamy taką tęsknotę , a przynajmniej większość z nas . Ale życie posuwa nas w czasie , nie rozpieszcza , wręcz czyni oprawcami wydającymi na świat kolejne pokolenia , tylko po to , by też tęskniły ... ;-) No , ale skoro jest tęsknota - to dobrze świadczy o rodzicach . Zwłaszcza tych , którzy w genach przekazują nam poezję ;-)) Pozdrawiam serdecznie , Czarek :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 chyba to tak jest, jak piszesz, Czarku :) dzięki za czytanie i pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Sympatycznie, z polem do popisu dla wspomnień i tęsknoty za beztroską zbyt późno uświadamianą. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 chyba przeważnie zbyt późno to sobie uświadamiamy, zresztą jak wiele innych rzeczy :) dziękuję za czytanie i pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Sylwku, po tylu komentarzach pełnych zachwytu, miło dołączyć osobiste gratulacje :) ten wiersz zachęca, aby nie tylko tęsknić, ale "powrócić" do patrzenia na świat oczami dziecka, przecież ono jest gdzieś tam w głębi nas...wystarczy zacząć poszukać dobra i piękna nawet w pozornie złym człowieku a nasze serce zabije radością. bardzo mądry wiersz i za to właśnie zapluszę :)))) serdeczności na dobry dzień :))) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 bardzo dobry komentarz, Krysiu :). tylko to 'zabije radością', trochę dwuznaczne ;))) dziękuję i do poczytania :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2018 @Deonix_ , Dziękuję :)
WarszawiAnka Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 Bardzo mi się podoba. :) "Mamę przytulać, a pragnąc jej ciepła / naiwnie ufać, że chroni od piekła." Naprawdę chroni. To nie naiwność..."za mało wiedzieć..." Tak, też tęsknię za tymi czasami, gdy wiedziałam za mało. Ale zawsze chciałam wiedzieć więcej. Jeszcze więcej. I jeszcze... Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Różnie z tym bywa... Serdecznie dziękuję i również pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Rekomendowane odpowiedzi