wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 cicho by nie poruszyć smutku spakował obrazy majówek na bielanach walczącego miasta godności w czasach pogardy cudu narodzin wzrostu owocowania i samotności wspomnienia podręczne musiał się spieszyć ostatni oddech odchodzi o wpół do czwartej
Magda_Tara Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 dobrze Cię widzieć, Wiechu! znam ten wiersz skądinąd. podobał mi się niebywale i nie przestaje, ściskam serdecznie. plus. (zrezygnuj z jednego "i", ale to tylko propozycja).
krzywy olek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 na boga (jakiegokolwiek)! zrób coś z drugą, roi się od dopełniaczówek; pozdr
Baba_Izba Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Podoba mi się, byłoby jeszcze lepiej gdyby zastanowić się nad propozycją Krzywego, może zrezygnowć z jednego wersu? Serdeczności - baba
Lilka_Laszczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nostalgicznie i bez patosu o pożegnaniu (można jednoznacznie jako ostateczne, ale niekoniecznie) Przemówił do mnie twój wiersz. Zwłaszcza pierwszy wers...Cicho by nie poruszyć smutku...poruszyl mnie Pozdrawiam Lilka
olga fil Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Druga zwrotka rzeczywiście narobiła zamętu. Bo to mógł być dobry wiersz. Pozdrawiam Autora.
wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Dziękuję Magdo:)),.To dobra rada już pozbyłem się jednego:)))-
wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 krzywy olku:)) Zdaję sobie sprawę że słabym punktem wiersza jest właśnie druga zwrotka. To co piszesz pokrywa się z moją autooceną. Na razie nie mam pomysłu na zmianę, a treść zawarta w nij jest mi potrzebna do opowiedzenia tej historii.Bardzo dziękuję za uwagi.Serdecznie pozdrawiam i Ciebie i boga jakiegokolwiek;))-
wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 droga Babo Izbo:))- dziękuję za komentarz.Odpowiedź w dużej części zawarłem już u olka, nie chcąc się zatem powtarzać serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. W chwili obecnej nie widzę wersu którego mógłbym się pozbyć, choć jak mówię wiersz ma słabe punkty:))))
wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Dziękuję Lilko za ciepły komentarz. Wiersz w pierwotnej wersji był szkicem do opowiadania o losach konkretnego człowieka.Pomyślałem jednak że zawierając go w tej formie opowie historię pokolenia które właśnie odchodzi... Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:))
wieśniak m Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 dziękuję olgo fil za obecność i komentarz.Mimo oczywistych niedociągnięć uważam że to dobry wiersz, może dzięki waszym komentarzom odżyje we mnie chęć i siła do małej rekonstrukcji:)- dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 nawet ciekawy. pozdrawiam i do poczytania :)
Sebek..._ Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 dotykające, mimo że małego rozmiaru to sporej zawartości wyzwala cztery dozy emocji, dwa razy w pierwszej zwrotce, pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Druga, rzeczywiście do przeróbki. Nie jestem wrogiem dopełniaczówek, sama je popełniam, ale w tej postaci to się nawet źle czyta. A może dać to po prostu w mianowniku, tak jak się zwyczajnie wylicza podręczne wspomnienia? :) Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dobry tytuł, pierwsza i ostatnia bardzo dobre. O środku już wiesz. Jeśli mogę coś podpowiedzieć... .. godność w czasach pogardy .. cud narodzin i samotności Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi