Lady_Supay Opublikowano 5 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 na dach świata weszłam bezszelestnie by księżyc podglądać z ukrycia. pierwszym spojrzeniem zgasiłam światło aby wędrówkę jego przyspieszyć kończyłam kolejny dzień każdy siłą mroku krótszy od wczoraj noc właśnie odkrywała przede mną swe wdzięki gdy oddychałam jej zapachem w preludium jesieni pachniało już liściastą porą upajałam się tym poematem zmierzchu w którym jasność przez czerń przenikała a wszystkie barwy schowały się w cieniu na plantacji mojej wyobraźni sadzonki uczuć tonęły w poświacie nagle złudzeniem się zdałeś zaklętym w milczenie(wersja poprawiona)
Anna_M. Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 treść ciekawa, bo przesycona niezwykłym zapachem nocy, tylko ten szyk przestawny jak na mój gust tu nie pasuje
Wuren Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 "Idzie Wenus, włosy stroi w złote błyski gwiazd a ramiona jej kołysze jednynie ciepły piach" itd. Tak mi się skojarzyło. Przepraszam Pozdrawiam Wuren
Jan Polski Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To było trochę inaczej dr Wuren: Idzie Niebo ciemną Nocą, Ma w fartuszku milion Gwiazd. Gwiazdy błyszczą i migocą, Aż wyjrzały ptaszki z gniazd. etc. ;) Pozdrawiam - Jan P. (heh, no - przy mojej sklerozie chyba nieźle? :D)
Wuren Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hihihi całkiem nieźle, Panie Janie :D Moja z innej bajki (patrz Breakout) ale jak najbardziej zgodna :D Pozdrawiam, kontent Wuren ps. Skleroza nie jest zła, ważne, żeby nie zapomnieć, iż się ją posiada. (Jak ja dostanę coś fajnego, to też nie powiem w jakim sklepie ;P)
Lady_Supay Opublikowano 5 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Panowie, jak miło poczytać .:) i co ja na to poradzę, że lubię pisać takie kawałki..;) pozdr.
Roman Bezet Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teatralnym gestem odgarnęłam ciemność z czoła i szept wplotłam we włosy a wiatr je plątał i tańczył gdy palcami przeczesywałam ziemię dotykając gwiazd Takie kawałki? Wie Pani jak to się nazywa? ;) pzdr. bezet PS. Proszę, niechże Pani przepisze ten tekst bez poetyzowania inwersjami i kalkami ze złych poezyj - szkoda pomysłu.
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 już o złudzeniu patrzenia w księżyc pisałem - nie reklamuję jednak wiersza - Wać Pani od innej strony spojrzała - bardziej ziemsko MN
Lady_Supay Opublikowano 6 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Teraz z tej poezji wytniemy poetyzowanie, za chwilę zobaczymy, co z wiersza zostanie;) *** na dach świata weszłam bezszelestnie by księżyc podglądać z ukrycia. pierwszym spojrzeniem zgasiłam światło aby wędrówkę jego przyspieszyć kończyłam kolejny dzień każdy siłą mroku krótszy od wczoraj noc właśnie odkrywała przede mną swe wdzięki gdy oddychałam jej zapachem w preludium jesieni pachniało już liściastą porą upajałam się tym poematem zmierzchu w którym jasność przez czerń przenikała a wszystkie barwy schowały się w cieniu na plantacji mej wyobraźni sadzonki uczuć tonęły w poświacie nagle złudzeniem się zdałeś zaklętym w milczenie.
Roman Bezet Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 No i teraz nie widać nawet coś Pani Lady wytła :) (robi się kopię starej wersji - jako cytuj -> komentarz, dla ludzkości, żeby się uczyła). To powiada Pani, że poetyzowanie wycięte? Hę. Odpuściłbym już nawet te "odkrywane wdzieki", ale nie potrafię przejść mimo:upajałam się tym poematem zmierzchu - jeszcze chwila, a byłby "puchar ust" :) No i sadzonki na plantacjach - sadzonki uczuć - brrrr, proszę Pani, brrrr. Niechby w końcówce zostało samo:nagle złudzeniem się zdałeś zaklętym w milczenie (Ty - zbędne imho ;) pzdr. bezet (PUK) ps. jeśli znudziłem już Panią tym zrzędzeniem - proszę walnąć wprost.
Lady_Supay Opublikowano 9 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Absolutnie nie, przemiły Panie :-) Nie znudził mnie Pan. Powiem więcej - dizękuję:) Z pozdrowieniami - Su.
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Chyba znika Twoja spontaniczność w wyniku dej młócki treści formą i regułami. Pozdrawiam.
Roman Bezet Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta, ta, ta: najlepsze są przaśne i prosto od chmur ;)))) pzdr. b
Lady_Supay Opublikowano 7 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Och, Bezecie, Bezecie... :))))
Rekomendowane odpowiedzi