Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 znanym stukaniem o twarde klepisko kulawa ława zaprasza do stołu choć na nim chudo lecz jakże beztrosko tu jak młody byczek smakujesz dzieciństwo na ojcowskie kredo - jedzenie to pacierz odpowiadasz szerokim uśmiechem łajanie głaskanie powinność serc syjamskich czyniona życzliwym codziennym oddechem czas bez ponaglania w matczynej zapasce przesiewa porcje szarych wątpliwości moje szczęścia żywe co z nich kiedyś będzie gruszki ulęgałki przebiegłe żołędzie czy garstka straceńców nie rozmyślaj matko jeszcze się okaże że na widok pereł między okruchami blade podpłomyki dostaną rumieńców
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 piękny wiersz. zauroczył mnie od pierwszego wersu :). kłaniam się nisko, pozdrawiam serdecznie :) i do poczytania :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 dziękuję za czytanie i ciepłe słowa dla wiersza. za pluska - dygam :) pozdrawiam wiosennie :)
maria_bard Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Trzecia strofa - ulubiona :). Pięknie. Takie wiersze powinno się czytać młodym ludziom, tym całkiem młodym, zamiast gadaniny o patriotyzmie. Serdeczności wysyłam. Elka.
teresa943 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Leo, po prostu pięknie!!! zapluszam z radością i serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Oxyvia Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Piękny wiersz! Bardzo mi się podoba! Nie dość, że pełen ciepła rodzinnego, nie dosć, że wspomnienie dzieciństwa pełengo miłości, to jeszcze wszystko to takie swojskie, takie etnicznie polskie, i przy tym nowocześnie, poetcko wyrażone! Prawdziwa perełka, na której widok dostałam rumieńców! Gratulacje! Zapluszam i zabieram do Ulu. :-)
Magda_Tara Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 jesteś Perłą, Leon. buziaki wzruszone i ukłony na kolanko :***
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Śliczny utwór taki bliski i swojski całość jest OK na plus a szczególnie ostatnia strofa mnie ujmuje. Z serdecznym pozdrowieniem:)))
cezary_dacyszyn Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 jest OK pomimo ... trochę chwiejnej drugiej zwrotki i " przebiegłych " żołędzi . Jakem leśnik , nie pojmuję , chyba , że wmieszamy w to sójki . Wtedy też OK . Wiersz miły , swojski , wrażliwy i zaiste kobiecy :-) Pozdrawiam , Czarek .
NOWA Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Oczywiście plusikuję, bardzo miło było mi go przeczytać, leciutko wzruszył. Pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Podobał mi się wiersz, przeczytałam z przyjemnością! Zamiast pereł wolałabym coś bardziej swojskiego, ale to Autor decyduje, ja tylko tak sobie marudzę, na marginesie! Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Leo, tyle radości i refleksji z obserwacji dzieci, gdy dorastają... "łajanie, głaskanie" - obie czynności - wyrazem troski i miłości. Cieplutko pozdrawiam i plusikuję, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za czytanie :) miło mi, że coś wybrałaś z mojej pisanki :) i z patriotyzmem - masz rację. pozdrowienia przesyłam... Leo,
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, dziękuję pięknie za wszystko. miło, że mnie odwiedziłaś :) serdeczności przesyłam... Leo,
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxy, nawet nie wiesz, jaką radość sprawiłaś mi swoim komentarzem. po prostu trafiłaś w dziesiątkę :) dziękuję za zabranie, za rumieńce w sposób szczególny :) serdecznie pozdrawiam...
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mag, bardzo mi bardzo, że zechciałaś zaglądnąć i pochwalony rzeknąć, ale z tą perłą deczko przesadziłaś :) wolę być jarzębiną :) dzięks za wszystko :) pozdrówka i cmoka ślę...
Spółka Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tara ma rację. ja na dwa. piękne i mądre. pozdrawiam serdecznie. i plus oczywiście. S.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, miło mi, że znalazłeś chwilkę dla mojej pisajki :) dzięki za czytanie, za polubienie ostatniej, za pluśnięcie :) również serdecznie pozdrawiam...
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku, a niech się chwieje. czasem nie wszystko gra. żołędzie mam w ogrodzie, więc z moich obserwacji wynika, że są przebiegłe bez sójek :) dziękuję za pobycie z miłym słowem :) poza :) pozdrawiam, Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie ze wzruszeniem. mnie też wzrusza, choć tyle lat minęło od tamtych chwil. serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi