efemeryda2 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 ptaszyna, obok małżonka na brzegu łąki zapada wiosna, oboje w skowronkach on do niej w te słowa gada tu nasza miłość rozkwitnie lotem godowym i śpiewem tutaj ci gniazdko uwiję na łąki trawiastej glebie ty je zapełnisz treściami krągłymi z nadrukiem nieba a ja zaciągnę nad wami wartę, obronię gdy trzeba ludziom co ciężko pracują damy swych synów i córy niechaj im dzwonią nad głową świat upiększając od góry jak rzekł tak też się stało i było pięknie radośnie lecz zło w powietrzu wisiało zburzyło harmonię wiosny to człowiek z marsem na twarzy wszedł na swą łąkę, podpalił jajeczka w ogniu usmażył to Człowiek?, tak mi bajali.
sława_zaczek Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 pouczająca, myślę, że nie tylko dla dzieci:)
Anna_Para Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Dla dzieci trzeba jeszcze lepiej niż dla dorosłych. Myślę, że sprostałeś (-aś), Efemerydko. Brawo. Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 To fakt, bezmyślność ludzka nie zna granic. Zwierzęce zachowania są zdecydowanie bardziej logiczne. Chciałoby się powiedzieć...zachowuje się po ludzku...Ale czasem aż strach porównywać. Dźwięczny i rytmiczny wiersz. Z przyjemnością przeczytałam. Pozdrawiam Lilka
Baba_Izba Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Ładny i mądry wiersz, bardzo na czasie. Serdecznie pozdrawiam - baba
efemeryda2 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję ślicznie za pozytywy, cieszę się że "nie tylko" Pozdrawiam wiosennie
efemeryda2 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się że sprostałem, cenię Twoją opinię - bardzo Pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja z przyjemnością przeczytałem Twój komentarz. Dziękuję i pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ach! Babo - dzięki za "ładny i mądry". W Twoich ustach (?), palcach (?) to brzmi... pozdrowienia odwzajemniam
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 rzeczywiście na czasie, łąki się palą pozdrawiam :)
NOWA Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Wiersz na czasie dla małych i dużych, bardzo udany. A pytanie, czy to Człowiek? bardzo przemawia. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ładny wiosenny wiersz,taki prawdziwy i ta ludzka bezmyślność. rozpłakała się ptaszyna trel perlisty zagubiła cóż ma robić gdy rodzina w tych płomieniach się spaliła Z wiosennym pozdrowieniem:)
efemeryda2 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z przyjemnością Cię tu witam i z nie mniejszą także czytam Dzięki za to że tu byłeś i swe myśli zostawiłeś Z pozdrowieniem Ef.
efemeryda2 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Sylwestrze za wizytę , również pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wizytę i wszystkie słowne pozytywy Wiosennie pozdrawiam
Roklin Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Na początku radosne, potem gorzkie... tak, ludzkie "bo ja tak chcę!" potrafi przerazić... Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Wiosennie się zrobiło i tak przytulnie w tym gniazdku.. zapełnisz je..treściami z nadrukiem nieba.. ależ to fajne.! no i szkoda, że pojawił się człowiek. Zabawy na trawie do przmyśleń, oby z pożytkiem. Udany wiersz. Pozdrawiam... :)
efemeryda2 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Roklin i dziękuję za wejście i sympatyczny wpis. Pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się Twym komentarzem. A wiesz skąd nadruk nieba? Skorupki na jajkach skowronków mają szare plamki przypominające chmurki na niebie . Serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi