Ela_śmigielska Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Z lotu ptaka dużo łatwiej dotknąć nieba. Ściągnąć gwiazdkę obsypaną marzeniami. Zamkniesz oczy i już znika w dole ziemia, wyłożona najskrytszymi wspomnieniami. Tu na górze jakoś wolniej płynie czas. słońca promień można dotknąć swoją dłonią. I tęsknoty, które ciągle żyją w nas, jakoś łatwiej tu dogonić. Z głową w chmurach, warto pobyć choć przez chwilę. Wziąć z obłoków trochę wiary w nowy świt. Wszystkie smutki pozostawić w tyle i z nadzieją jutro wkroczyć w nowe dni.
Rihtik Stempelek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Ujęłaś mnie swoim Lotem, dziwnie bliskim moim lotom w chmurach, częściej ponad nimi... - nawet dosłownie. (Pisałaś w trakcie Lotu Lotem lub innym Airem?)
Ela_śmigielska Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Innym Airem...:)...ale firma nieważna...byle ponad obłokami..
Rihtik Stempelek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Rzeczywiście, nie uLotne jest piękno tego wiersza... Na pewno na brzuchu nie wyląduje! :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 byłem, czytałem, pozdrawiam :)
sława_zaczek Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 też leciałam kiedyś o tym napisałam, ale nie dodałam, bo był naiwny, twój jest o niebo lepszy:)) Pozdrawiam ciepło
Nata_Kruk Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (...)Wziąć z obłoków trochę wiary w nowy świt. Wszystkie smutki pozostawić w tyle i z nadzieją jutro wkroczyć w nowe dni. Nastroiłaś mnie przyjaźnie do jutra... :) Pozdrawiam.
NOWA Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Patrząc na wszystko z góry, czyli z jakiejś perspektywy lub chodząc z głową w chmurach nasze problemy wydają się mniejsze, czego wszystkim życzę wraz z nadchodząca wiosną. Pozdrawiam:)
Roklin Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Bardzo ładny wiersz, powiedziałbym nawet: nastrojowy. Z jednej strony smutny, z drugiej - pełen pozytywnych emocji. Podoba się :) Pozdrawiam
marek_miros Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Tak więc wysokich lotów. Plusuję
Ela_śmigielska Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Już parę razy zaliczyłam taki lot..:) i potwierdzam ,że tam na górze czas jakby inaczej płynie.... do przyziemnych kłopotów daleko :) Dziękuję za wszystkie komentarze i uwagi.....
Grażyna_Kudła Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Śpiewnie jak w kołysance. Treść też uspokaja. Dobrze mi się czytało. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi