Liryczny_Łobuz Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 I znów , przy Tobie przebudzony patrzę jak sufit się kołysze i słucham, z gardłem zakleszczonym ... tak, to Twój oddech jeszcze słyszę Jeszcze, bo popłoch, trwogę, zgrozę budzi - jak w dziecku, gdy mrok czyha że kiedyś trwałem gdzieś bez Ciebie ? a razem z Tobą dziś oddycham I jak ten ślepiec przedtem żyłem karmiąc gołębie, kupując mleko lub głupim deszczem się martwiłem a szczęście było - niedaleko Aż w końcu Wielki Mistrz Szarady który zna myśli niespełnione odnalazł Ciebie, i dla żartu - popchnął swym palcem w moją stronę Wpadłaś w ramiona mi, na schodach o mało się nie przewróciłem Tobie but zleciał z lewej nogi lecz z rąk Cię już nie wypuściłem I śmieszą mnie ci historycy co spory wiodą nieustannie bo przecież Świat się ... zresetował gdy pierwszy raz spojrzałaś na mnie.
Agnieszka K Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 plusik ;-) zabawny ;-) Pozdrawiam
Liryczny_Łobuz Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Zabawnie jest należeć do drugiego człowieka ... ale i niebezpiecznie! M.
Krystyna Es Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Piękny wiersz o miłości. Forma również bardzo mi się podoba. Gratuluję. Pozdrawiam.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Dzi ekuj e - ale na ten temat trudno napisać cos oryginalnego . M.
Agnieszka K Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. człowiek urodził się po to, by poznać drugiego człowieka, by go kochać i należeć do świata ;-) nikogo nie można posiąść na własność.... mamy wolną wolę i dokonujemy licznych wyborów doprowadzających nas do tego kim jesteśmy, co posiadamy, gdzie żyjemy i jak;-)itd. ;-)to fakt ;-) Pozdrawiam
Liryczny_Łobuz Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Agnieszko - i tak o nie :) Bo znasz to powiedzenie, że: "Ludzie są jako jednoskrzydłe Anioły, które żeby wzlecieć, muszą objąć drugiego człowieka" ... bo inaczej cóż - będziemy zawsze patrzyli na życie z punktu widzenia jamnika :( Pozdrawiam - Marek PS A jamniki bardzo lubię, mają czorty charakter!
Kaliope_X. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 zauroczonam jest! + i muszę Ci to oddać, że pod wpływem powyższego tekstu, próbowałam coś równie pięknego napisać, ale moje pióro jeszcze takie niedojrzałe... In-humility, :-) http://www.poezja.org/wiersz,60,132204.html
Liryczny_Łobuz Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Och nie mów że nie potrafisz - tylko próbuj. A najlepiej przeżywaj - i pisz, kiedy (obiekt liryczny ) już zaśnie :))) I nie daj się owładnąć Muzie Kaliope - ona częściej chadza do Poetów. Poetki niech wabią do siebie - Euterpe. Będą się lepiej rozumiały. A ja cóż - liryczno- łobuzerski mutant ... i dobrze mi z tym. Pozdrawiam - Marek
Kaliope_X. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję... za wielce pozytywnego liryczno-łobuzerskiego kopa! :) próbuję w słowach oddać gdy papier biel zatraca jak myśl literom poddać. niech muza nie odwraca oblicza od płomieni nad ciało wyniesionych i palcem z prochów ziemi - gdy pisząc dla wznieconych - obrazów wyobrażeń kreśli, kładąc w ciszy powiekom doda marzeń, niech tylko ona słyszy pragnień rytm... Z pozdrowieniem również :-)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Och Kaliope! Piękne poetyckie podsumowanie. A najlepiej to uchwyciłaś w słowach: "... niech tylko ona słyszy pragnień rytm" Bo TO właśnie jest esencją całej poezji - pragnienie, aby Nasze Pragnienia ujrzał Świat. I to nas pobudza do "zanurzenia pióra w kałamarzu", jak to robili ci wielcy, którzy już odeszli. Ja wiem, że nigdy nawet nie zbliżę się do Staffa czy Broniewskiego (jakże różni i jakże genialni) - ale i u mnie (i u Ciebie :)) - ten "pragnień rytm" nie pozwala na obojętność. Więc piszmy - przed nami Wiosna, najlepsza pora dla Muz Poezji !!! Pozdrawiam z wiosennego już Wrocławia - Marek
Agnieszka K Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już znam ;-) Pozdrawiam
Kaliope_X. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. u mnie również wiosna... choć dopiero nieśmiało pierwszymi promykami dotyka... to jednak już rozbudza... i do pisania zachęca również! Słonecznie :-) Kinga.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Poezji poślubiona Hoża, jak żona Wikinga Dziś wiosną rozbudzona Palcami muska klawisz(e) - Kinga Marek (Łobuziak:))
Kaliope_X. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 czas żeglugi już nadchodzi lecz Łobuziak nadal pisze zanim noc się w dzień przerodzi uderzę jeszcze w klawisze :-) To jeszcze odnośnie Euterpe... postaram się nie zawieść muzy wielkiej, podnosić w ramki złotem tkane wszelkiej przychylności gesty. misternie oprawić, przyjąć gorzkie słowa, słodką je zaprawić jak miód - sobości siłą, Euterpe, zechciej miłą mej prawdzie być! Dobrej nocy - nocny Marku :)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 ... że nocny Marek - to chyba jasne, lecz czasem ... niecny - kiedy nie zasnę :) Na Dobranoc i Dzień dobry - M.
K Puchała Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 "bo przecież Świat się ... zresetował gdy pierwszy raz spojrzałaś na mnie." - To najlepsze podsumowanie a całość świetna.
Rekomendowane odpowiedzi