Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 sierpniowe światło moment który z zapachem czaił się trzy tygodnie babcia niknęła wypełniając każdą chwilę przed snem jak powtarzający gest pożegnania puszczany wstecz i od początku aż do powrotu więc jednak zaplątane wczoraj z wizją innego świata sięga głęboko w gardło rytualny kondukt żałobny na miarę Salvadora Dali czy też Memlinga puste mieszkanie spogląda zza firanek okna rozsypują refleksy szczekanie u sąsiadów pierwszy węzeł zostawiam za sobą
Marek_Petrykowski Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 "puste mieszkanie spogląda zza firanek" - to mnie powaliło - cały jest świetny - pozdrawiam.
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 tak... Marek Petrykowski ma rację. Pozdrawiam autorkę.
Gość Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Każdy chyba ma "swoje" miejsce do którego chciałby wrócić.
maria_bard Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Piękna rzecz. Bez słów. Pozdrawiam. Elka.
cezary_dacyszyn Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 oczywiście najlepszy sam koniec - tłumaczy cały wiersz , a zwłaszcza puenty czy też temu podobne stanowią często o sile wiersza . I jeszcze to " światło zaplątane z wizją innego świata " - perełka ! :-)
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marku, bo tak naprawdę to często spogląda:) Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam również i dziękuję za wizytę:)
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, ważne miejsca mają swoją moc - dziękuję.
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak naprawdę w milczeniu jest sens jest dobroć w milczeniu Dziękuję Elu, to było kawał czasu temu, ale często wraca. Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie nie jest prostą kreską, górki i doliny, a czasami węzły::) Dzięki Cezary za komentarz i że wpadłeś z wizytą:)
jacekdudek Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 rozliczenie jako inicjacja, odkrywanie czy też rozumienie czegos poprzez pryzmat dojrzałości, życiowy dyskurs wobec wydarzenia, wobec pozycji peela, tłumaczącej, obronnej, szukającej miejsca w zgodzie z sobą...przywiódł mnie o taką myśl, czy słusznie? pytanie do wiersza bez odpowiedzi, pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Każde doświadczenie w życiu jest potrzebne, podobno. Nie wszystko jednak przyjmujemy za dobrą monetę, ale obiecał nam przecież Nietzsche: Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Dobry wiersz, na plus. Pozdrawiam, Grażyna. :)
sława_zaczek Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetny!!!!
Nata_Kruk Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Tytułowa inicjacja szpcze mi do ucha, że w peelce dojrzewa świadomość bycia kiedyś na takiej samej drodze, tak ogólnie..więc jednak zaplątane wczoraj z wizją innego świata sięga głęboko w gardło ...poprzez pryzmat obserwacji odejścia bliskiej osoby - babci. Ogólnie.. przemyślana, dojrzała treść. Jak coś nie tak, sorry. Pozdrawiam serdecznie... :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 jakież to urocze, taka nostalgia i mnie dopada... przeżyłam takie chwile, pamiętam, wspominam, puste zza firanek mnie też zauroczyło, pozdrawiam:))
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 jestem pod wrażeniem. szczególnie zestawienia tytułu z treścią. a co do treści, to uważam, że, jeżeli więzy były prawdziwe, to w przypadku przejścia na drugą stronę, nie zostają zerwane. wierzę w to i mam pewne doświadczenia, które mnie w tej wierze utwierdzają. kłaniam się, pozdrawiam i do poczytania :)
Magdalena_Blu Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za interpretację i również pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że masz rację Grażynko, każde doświadczenie wzbogaca, nawet to przykre, albo raczej szczególnie. Dziękuję za wizytę. Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetny!!!! Dzięki, dzięki:) Też się kłaniam.
Rekomendowane odpowiedzi