pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Dzisiaj zdałem test lustra: ja, stary nietoperz; rozpoznałem się bez obrzydzenia, w dodatku myśląc, że jeszcze wszystko możliwe. Wyjrzałem przez okno na znaczony psimi kupami pejzaż smutku marcowych drzew. I wtedy je zobaczyłem: na ławeczce siedziały dwa zielone smoki; ten z tęczowymi oczami pomachał do mnie, drugi potrząsnął różnokolorową grzywą, końcem skrzydła wskazał na południe i odleciały bezszelestnie. Pakuję mandżur.
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Niezłe, pierwsza strofa bez zastrzeżeń, z drugiej bym usunęła drugi, trzeci i czwarty wers. Tak go właśnie czytam, bez tego fragmentu. Pozdrawiam Ptysia Miętowego:)
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Magdo Blu ... może masz rację i trzeba usunąć, ale wtedy zniknie jeden z powodów odlotu... Co do Ptysia, on też odpływał, hi hi hi ...
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Magdo Blu ... może masz rację i trzeba usunąć, ale wtedy zniknie jeden z powodów odlotu... Co do Ptysia, on też odpływał, hi hi hi ... Powód niech będzie w domyśle, czytelnik sam do tego dojdzie, a jeżeli nie trudno, jego strata:) Ale rozumiem obawy - też tak czasem mam:)
Magda_Tara Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 trudno, moja strata. pierwsza taka optymistyczna i pieeerdut! pozdrawiam. :))
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jak to Magdo? do ciepłych krajów odlot...? nie jest optymistyczny? :) chociaż może na oddział terapeutyczny... sam nie wiem :) aha Magdo, piszę te Wypisy na prozie, a Ty nie czytasz... Dlaczego? buziak
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Spółko :)
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zapraszam wszystkich do Śmietnika. Tam można napisać coś ciekawego.
maria_bard Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Potwierdza się. Masz pióro w dobrym gatunku. Bardzo mi się podoba ten tekst. Pozdrowienia. Elka. Smoki i pejzaże jakoś mi nie przeszkadzają, ale słuchaj lepszych ode mnie. Pozdrawiam. Elka.
pijaczyna_ok Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu - jakich lepszych od Ciebie? Są tacy? :)
maria_bard Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Elu - jakich lepszych od Ciebie? Są tacy? :) Aaa, dowcipasku! Przyszpiliłeś mnie! :)))) Są, są!!! Nawet jedna z tych osób zostawiła swoje słowa pod Twoim wierszem. Nie będę mówiła, kto zacz, aby innych nie urazić :) Ty masz poczucie humoru, a brak Ci manii wielkości. Czyli - lubię:) Pozdrawiam. E.
Grażyna_Kudła Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Ja od "jakiegoś" czasu oblewam testy z lustra... :( Może się spakować do poprawki? :))) Próbuję rozgryźć peela, mam dwie opcje. A "zawinił" mandżur. Podobasia zostawiam
Nata_Kruk Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Dobry pomysł na "Odlot"... nie wiem, czy koniecznie musi być w wersach o tym pejzażu z kupami, czy smutku marcowych drzew... bo dlaej... gdybym zobaczyła to, co peel w wierszu, też spakowałabym mandżur... ;) Pozdrawiam... :)
pijaczyna_ok Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie załamuj się Grażyno - mnie też często trudno sie pogodzić z tym facetem z lustra... :)
pijaczyna_ok Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i w drogę Nato. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 no tak ciężka sprawa z samooceną Peela:) niby się rozpoznał w lustrze, a potem dalej na smoki... odleciała, plusuję, pozdrawiam|:))
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 widzę, że Twojemu peelowi się pogorszyło. smoki nie odlatują, przylatują na wiosnę :) pozdrawiam
pijaczyna_ok Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja również :)
Rekomendowane odpowiedzi