cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i ślad . I lekcję polskiego ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic dodać , nic ująć - właśnie to miałem na myśli pisząc to coś i częściowo traktując jako autousprawiedliwienie . Pracuję wciąż nad lepszymi wyborami . Nielekko ... Pozdrawiam serdecznie :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szczerze nie zgadzam się , że " świetny " :-) Z pozostałą częścią komentarza zgadzam się - nadmieniłem co nieco Oxyvii ... Pozdrawiam .
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm ... kusiło mnie wtedy żeby więcej ale przegadałbym , a po co ? A co do sugestii : podkreślenia wymaga zanikająca potrzeba kontaktów wzajemnych - nie uważam , że wzajemne " pogrążanie się " ... Pozdrawiam , C .
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do spólki z Tobą czyniłbym to wyrafinowanie ;-) ALE NIE CHCĘ !!! Fakt - morderstwo doskonałe ... Sam mam na sumieniu kilka zadanych ran . Naprawić ciężko ... Nikomu nie życzę . Pozdrawiam serdecznie , Czarek :-)
Spółka Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do spólki z Tobą czyniłbym to wyrafinowanie ;-) ALE NIE CHCĘ !!! Fakt - morderstwo doskonałe ... Sam mam na sumieniu kilka zadanych ran . Naprawić ciężko ... Nikomu nie życzę . Pozdrawiam serdecznie , Czarek :-) nie namawiam do zadawania sobie ran, namawiam do wręcz przeciwnie. tak rozumiem zabijanie czasu we dwoje. niepejoratywnie, bynajmniej! raczej twórczo, jakkolwiek to rozumieć. pozdrawiam S.
Oxyvia Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to stary wiersz - stąd tytuł ... Dzisiaj i kobiety biegają se z nesese ... Bez względu na sytuację , nadal cierpią dzieci . Oczywiście to tylko szerokie uogólnienie , trafiają się ludzie mądrzejsi życiowo . Rzecz jasna - pieniądze nie są złem , złem jest ich umiłowanie i przelanie miłości należnej innym w ich stronę .... Na szczęście trafiają się i poeci ... ;-)) Na szczęście. Na przykład Ty. I świetnie, że o tym piszesz. Trzeba ten temat poruszać jak najczęściej, dopóki problem istnieje i przybiera na sile.
sława_zaczek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe, to samo pomyślałam, świetnie opisana relacja-kobieta- mężczyzna, dziecko pozdrawiam cezarku!!! no i mam zgryz ; co znaczy " to samo " ? Pewnie chodzi o tytuł ;-) Pozdrawiam , C . nooo, nie bądź skromny, chodzi o pisanie, dojrzałeś w swojej twórczości, pozdrawiam na jutro :)))
sława_zaczek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe, to samo pomyślałam, świetnie opisana relacja-kobieta- mężczyzna, dziecko pozdrawiam cezarku!!! no i mam zgryz ; co znaczy " to samo " ? Pewnie chodzi o tytuł ;-) Pozdrawiam , C . nooo, nie bądź skromny, chodzi o pisanie, dojrzałeś w swojej twórczości, pozdrawiam na jutro :)))
lena2_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 dobre bo prawdziwe...no i proszę, jak trafiłeś w społeczny odbiór...pozdrawiam serdecznie:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Biedne dzieci, niektóre nie wiedzą nawet jak wygląda piaskownica. "Starsze" natomiast "dziewczynki" "bawią się" w galeriach. Brzydkie czasy, czy ludzie? Już sama nie wiem. Ale nie, nie powiem, że za moich czasów... Wszystko jest tak samo, tylko rekwizyty się zmieniły. No i może nie było takiego nagłośnienia w mediach. "Wtedy" to przecież kapitalizm był zgniły, a komuna musiała dbać o "dobry" wizerunek. Co za czasy.. :))) Pozdrawiam. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 biedne te dzieci między odkurzaczem i neseserem, nie rozumieją czemu "oni" się tak miotają, potem dorastają i doświadczają tego samego. tak odebrałam. pozdrawiam:))
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm ... kusiło mnie wtedy żeby więcej ale przegadałbym , a po co ? A co do sugestii : podkreślenia wymaga zanikająca potrzeba kontaktów wzajemnych - nie uważam , że wzajemne " pogrążanie się " ... Pozdrawiam , C . I bardzo dobrze, że nie podkusiło do końca, bo z przyjemnością wracam pod ten wiersz, raz sobie jeszcze przeczytać i oczywiście zobaczyć, jaka była Twoja reakcja na uwagę. "Zarzut" całkowicie obroniony przez Autora, ale... myśl o Nacie co chcesz, możesz nawet "do diabła".. ;) mnie posłać.. ta inwersja potrzebna, jak przysłowiowa dziura w moście.. Czarku, te ostatnie dwa wersy tak mi się czytają... :) .. i co ja na to poradzę.? :( którzy obsesyjnie unikają wzajemnych kontaktów pogrążając się w histerii zabijania czasu Pozdrawiam z niegasnącą sympatią... :)
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 "przywaliłeś"! nawet mocno... w problem: dwoje ludzi obsesyjnie unikających kontaktów wzajemnych contra biedne dzieci brawo Cezar! serdecznie pozdrawiam z pluskiem :) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 dobrze napisane. pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe, to samo pomyślałam, świetnie opisana relacja-kobieta- mężczyzna, dziecko pozdrawiam cezarku!!! no i mam zgryz ; co znaczy " to samo " ? Pewnie chodzi o tytuł ;-) Pozdrawiam , C . nooo, nie bądź skromny, chodzi o pisanie, dojrzałeś w swojej twórczości, pozdrawiam na jutro :))) a że wiersz stary , to ... cienko się widzę " na jutro " :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwe tak , społeczny odbiór tak , ale wiersz ??? Mam mieszane uczucia bo wrzuciłem go z braku świeżyzny ...
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wschodnia dzicz zła , zachodni luksus zły ... A walka cały czas o jednostki . A jednostki tworzą społeczeństwa ... Błędne koło - tragedia ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na ogół niestety przejmujemy zachowania rodziców i powielamy , powielamy ... Głową w mur albo ... na papier .... ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję , pozdrawiam , szukam lżejszego na przedwiosnę ;-)
Rekomendowane odpowiedzi