Lenu Kezo Opublikowano 1 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Czuję smak kawy. Zapach piżma leniwie zalewa pokój... ...i ta muzyka dziwna, inna - jakby nie stąd. Siedzimy przy stole - ty i ja. Wciąż jesteś ze mną, uśmiechasz się, patrzysz, przybliżasz.. A ja oddaję twój uśmiech, spojrzenie mowa ciała - nic nie mów, proszę... Za krótka chwila. Muzyka ucichła, piżma już nie ma i po kawie pusta filiżanka została. Nie odchodź! - Już cię tu nie ma. Cisza, samotność pcha się niechciana i pustka bije o ściany. Zamykam oczy mocno i sama idę śnić dalej przed siebie, i wierzę, gdzieś w głębi, że kiedyś jeszcze spotkamy sie razem przy kawie.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Bardzo proste, ale urocze. usunąłbym ostatni wers i może niech ten zapach nie "zalewa", bo to kojarzy się źle raczej Czuję smak kawy. Zapach piżma leniwie rozpływa się po pokoju... ...i ta muzyka - jakby nie stąd. Siedzimy przy stole - ty i ja. Wciąż jesteś ze mną, uśmiechasz się, patrzysz, przybliżasz.. A ja oddaję twój uśmiech, spojrzenie mowa ciała - nic nie mów, proszę... Za krótka chwila. Muzyka ucichła, piżma już nie ma i po kawie pusta filiżanka została. Nie odchodź! - Już cię tu nie ma. Cisza, samotność pcha się niechciana i pustka bije o ściany. Zamykam oczy mocno i sama idę śnić dalej przed siebie,
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Smaczny kawałek. Taki....bana/-lnie, -nowo życiowy. Ot, prawda.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Lady Supay, jakieś pomysły na dorafinowanie tego fajnego wierszyka?
Michał Kowalski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 nie jest bardzo źle - ale wszystko rzuciłaś 'kawa na ława' (apropos kawa:) ) ogół dosłowny i raczej wtórny... trudno doszukać się oryginalnych motywów... dużo zbędnej interpunkcji, która tylko niepotrzebnie zawraca oczy jest 'jakiśtam' klimacik i nastrój - to jednak za mało czekam na kolejne powodzenia ps - nie zrażaj się:) pozdrawiam kowalski
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Nie wiem, czy powinnam ...:) Podpowiem tylko pierwszą strofę: Czuję smak kawy. Zapach piżma leniwie koci się w pokoju ...i ta muzyka jakby nie stąd. No i III/IV troszeczkę ;) Siedzimy przy stole ja, ty wciąż jesteś ze mną uśmiechasz się patrzysz, przybliżasz Oddaję Ci śmiechem spojrzenie, zbliżam się szepczę ciałem nic nie mów, proszę W V strofie znów pojawia się muzyka, co wybija z nastroju To by było na tyle. Nie mogę sugerować dalej. No, chyba ,że....:) Ciekawe, co na to Włodek? ;)
maksymilian trader Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ostatnio coraz więcej tu jesienno-kawowych klimatów:))) Ja ogólnie jestem na plus:) Co na to Wołodja? Hehe, ja raczej jestem ciekaw, co na to L. K.;-)))) pozdrawiam Autorkę (i wszytkich jesiennych kawopijów) ciepluchno
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 L.K. postąpi zgodnie z tym, co uzna za sensownie stosowne. No bo przecież nie zruga za sympatyczne chęci ... ? (hhhmmm) ;) :)
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Vlodcus Slovoprzekrętus proponouje dodać jeszcze koncowkę Czuję smak kawy. Zapach piżma leniwie koci się w pokoju ...i ta muzyka jakby nie stąd. No i III/IV troszeczkę ;) Siedzimy przy stole ja, ty wciąż jesteś ze mną uśmiechasz się patrzysz, przybliżasz Oddaję Ci śmiechem spojrzenie, zbliżam się szepczę ciałem nic nie mów, proszę już cię tu nie ma idę dalej śnić przed siebie
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 L.Z. Klimat ten sam, tylko "mała" zmiana wiersza ;-) Wspólnymi siłami można całkiem niezły utwór stworzyć. Co Pan na to, Włodku, by temat jakiś zaproponować i w ten sposób podziałać trochę?;))
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 To już nas dwóch, mr max :)
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dorzućcie i mnie, stworzymy MWL :)))
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ale gdzie taką twórczość zamieścić? Do "piachu"? ;)
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Nie przejmuj się, zbudujemy Pomnik Trwalszy Niż z Piachu :))
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ja tam nie mam śmiałości do...Moderatorów. ;)
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Moderator nam zmoderuje inicjatywę
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Możemy porobić babki z piasku, a jesli sie nie rozpadną przeniesiemy do P
Lady_Supay Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 No to tytuł i zaczynamy w początkujących. A, i kto zacznie?
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 lecimy na forum a potem ewentualnie do piachu
pan_ktotam Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 wiersz....taki....hmm....brakuje mi czegoś w nim....jego wypełnienie jest nie do końca doprawione elementem metafizycznym... ale klimat kawy nadrabia wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi