Doni._ Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Serce me toczy jad szkarłatna krew w czerń się zamienia dla Ciebie czerwonej róży kwiat dla mnie życie w krainie zapomnienia Przyswojenie toksyny dla mego serca zbyt trudne kolejnej nocy bezsenne godziny a w głowie wciąż twe akty obłudne W poszukiwaniu antidotum przemierzam krain najdalsze zakątki na ręce twe składam to wotum czy to mego końca początki ? Chyba wciąż czekam na twą pomoc choć wiem że nigdy nie nadejdzie lekiem mógłby być naszego związku owoc lecz wiem że nigdy go nie będzie
Wściekły Azot Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Konia zrzędę temu, kto tu rozpozna płcie. Czy można gdzieś zobaczyć te "akty obłudne", żeby stała się jasność?
Spółka Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. konia z rzędem temu, kto mi wytłumaczy, co to jest koń zrzęda, a może Ty taki Wściekły widziałeś takie dziwo? Autora pozdrawiam!
Agnieszka K Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 dla mnie przekaz i płeć jest oczywista ;-) "dla Ciebie czerwonej róży kwiat dla mnie życie w krainie zapomnienia" czerwoną różą może być kobieta , lesbijka bądź gej ;-) reszta to mężczyzna ;-) Tak to odbieram ;-) Tylko oni mają tyle sił fizycznych , by "przemierzać krain najdalsze zakątki" ;-) Pozdrawiam
Wściekły Azot Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 "Koń zrzęda" to dziwo? Popytaj w stadninach i u biorących lekcje jazdy. Mała anegdota na tę okoliczność. Turysta podziwia mongolskie zżycie z końmi, niesamowite umiejętności jeździeckie, doskonałą współpracę człowieka ze zwierzęciem i tak dalej. Na koniec pyta: "...a jak radzicie sobie z końmi dzikimi, krnąbrnymi, trudnymi do ułożenia?" Mongoł na to: "Zjadamy je".
Agnieszka K Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Hi hi hi ;-) dobre ;-) A wiesz, że azot jest dość biernym pierwiastkiem.... nawet ta wściekłość nie wiem , czy nadaje mu stosunkowo dobrego rozpędu ;-) choć to głw. składnik powietrza ;-) otacza nas.... a skoro tak to pomyśl , by czasem otoczyć innych przyjaznym słowem ;-) Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Jak tylko zauważam , zerkając pobieżnie, że są : me, twe, mego itd. to rezygnuję :( E.
Doni._ Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Wielkie dzięki za wszystkie miłe słowa. To mój pierwszy wiersz.
HAYQ Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "miłości trucizna" jeszcze, chyba nadajemy na podobnych falach ;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi