ROMAN_RIOWIL Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 -Skoczycie szeregowy, skoczycie! Tak jak ten najbardziej z was złoty w klasycznym korkociągu rąbniecie o glebę, lub nabierzecie powietrze na swój wygląd i opuści was lekko. Skoczycie! Przecież nie zostaniecie tu drżąc, za przeproszeniem, jak gówno na mrozie, narażając mnie na śmieszność przed nadchodzącą na inspekcję zimą. Skoczycie, ja wam to mówię, kapral Jesień. Co robić? Iść w zaparte, czy dać się uziemić, godząc na spopielenie lub proces gnilny? O wiele lepiej było w zielonych beretach podglądać rumieniące się kwaśne jabłka, wybaczać, gdy za wcześnie urywały się z gałęzi, zbiorowo upijać się deszczami, zawianym szumieć biorąc na plecy motyle. Lepiej być zielonym, nawet kiedy w naczyniach kapilarnych wrze sok na widok żarłocznych mszyc.
Wanda Szczypiorska Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Od razu daję plusa w biegu, bo bardzo mi się podoba
Wanda Szczypiorska Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 To w tytule '..jak liść.. ' jest tu kluczowe, bo wiersz przecież o liściu i nie o liściu.
dzie_wuszka Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piękny! i już Panu go zazdroszczę, bo jest bardzo zgodny z moją warstwą poczuciową. serio zazdroszczę go auu!
maria_bard Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Bardzo wieloznaczny. Bardzo dobry. Bardzo nietuzinkowy. :) Pozdrawiam mb.
ROMAN_RIOWIL Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 O! Podobał się. A więc wszyskim dziękuje :)) Gdyby było inaczej też bym podziękował:)) do Pani Wandy Sczypiorskiej Pani Wando kiedyś w innym świecie, gdzie jestem kimś innym będąc sobą, miałem okazję wymienić z Panią kilka zdań ( może więcej, niż kilka :)) ). Jest mi naprawdę bardzo przyjemnie znów Panią spotkać. Gorąco pozdrawiam :))
adam hoff Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wydawało mi się ( błędnie !), że jesienny liść, nie jest w stanie mnie niczym zaskoczyć... A jednak :)
henryk_bukowski Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 ....fajnie...wręcz super:)...dialogi wojskowe,budzą uśmiech...puenta i mszyce...bomba-pozdr Henio:)
marcin_mandes Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 uśmiechałem się i czułem, wystarczy to jest wiersz
Rekomendowane odpowiedzi