krzywy olek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wyjdź ze mną na spacer przez okno z czwartego piętra. Uwierzysz, że trawa może być czerwona i wszystko barwniej wygląda. Jak wtedy, na ławce, kiedy cię poznałem, byłaś taka kolorowa. W parku prawie miejskim wydawałaś się prawdziwsza od innych dziewczyn. Noc nawinęła drogi na zwoje kłębów. Lunatykujemy, tylko wyciągnięte dłonie - szukają wyjścia znikąd.
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wiersz mi się podoba, nie jestem znawcą ale go czuję, trafia do mnie, porusza. Podoba mi się w nim również prostota określeń. Moje uwagi: dwa razy "wtedy" b.blisko siebie, po "uwierzysz"- za daleko przecinek. _Pozdrawiam serdecznie - baba
Jolanta_S. Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 "Wydawałaś się prawdziwsza od innych dziewczyn." - "dziewczyn" wytnij będzie super! wiersz bez tego słowa nic nie traci, a mi jako kobiecie bardzo się podoba :)
maria_bard Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zrobiłam sobie, na własny użytek, co by się nie zżymać, porządek z interpunkcją. Wyszło mi po tym zabiegu, że też miałam takie chwile z ławką i kolorami i...rozrzewniłam się. Bez sensu, ale pozytywnie. :) Rączka. mb.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 będę szczery, nie podoba mi się. myślę jednak, że w tym przypadku to dobrze, bo moim zdaniem, nie jest to wiersz do podobania. trudno mi powiedzieć, że podoba mi się coś, co zaczyna się od propozycji samobójstwa, ale co najważniejsze, wiersz, dla mnie jest wierszem i to jest bardzo dużo. ciągle pozostaje do poprawy interpunkcja. można też z niej zrezygnować. po wprowadzeniu niewielkich zmian tekst może nawet na tym zyskać. pozdrawiam i do poczytania :)
Oxyvia Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Smutne. Jak zakończenie "Romea i Julii". Wiersz wciąga, ale popieram uwagi Baby Izby.
Anna_Para Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Makabrycznie trochę. Ale rozumiem. Bardzo mi się podoba. A interpunkcję trzeba poprzesuwać! Plusikuję, Para:)
Anna_Para Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Makabrycznie trochę. Ale rozumiem. Bardzo mi się podoba. A interpunkcję trzeba poprzesuwać! Plusikuję, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 z tego całkiem ciekawego kawałka można przy odrobinie wysiłku zrobić bardzo dobry wiersz ... troche interpunkcji , trochę pomieszać w słowach :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Bez pierwszego "wtedy" rzeczywiście nic nie straci, jeśli nie zyska. Bije od niego poruszająca prawdziwość. Twój wiersz natychmiast przywiódł mi na myśl kawałek KDZKPW i, jeśli mogę, to go tu zostawię: www.youtube.com/watch?v=VtIDyktCVEY&feature=related Pozdrawiam.
krzywy olek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 zmiany poczynione za uwagi dziękóweczka dziewczyn nie wytnę sorki Joleczka;) pozdro.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 noc nawinęła drogi na zwoje kłębów -dobre, ogólnie to nie radzę wychodzić na spacer przez okno i jeszcze dziewuchę ciągnąć:), plusikuję, pozdrawiam:))
HAYQ Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 ponoć lunatycy nie spadają (chyba, że się ich przestraszy), stąd może czasem trawa czerwienieje. U mnie, z powodu lunatyczki, zdarzyło dwa razy czerwień wywołać. Raz, kiedy gołej nie chciałem przestraszyć i gapiłem się przez pół godziny, co wyprawia (to na kolonii było). Drugi, kiedy już po "spektaklu" jej wychowawczyni spytała, czy dlatego nie świeciłem jej latarką w oczy, tylko trochę niżej. ;)) To tak a pro pos tytułu. A wiersz, tak sobie myślę, że niekoniecznie o prawdziwych lunatykach :) Pozdrawiam.
krzywy olek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tylko była prośba :))) pozdro
krzywy olek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niekoniecznie o prawdziwych, fakt; a o tych prawdziwych, fakt - ycznie masz rację :))) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi