Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 o popatrz tato balonik zgubił się w chmurach chyba szuka swojego pana biedny mały balonik pewnie wpadnie pod samolot albo potrąci go ptak lub rozbije sobie główkę o jakąś planetę tatusiu złap balonik spróbuj podskoczyć i wyciągnij rękę o tak wysoko ponad drzewa balonik porwał wiatr policja rozstawiła rogatki wszystko będzie dobrze kochanie
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 "...jak zabić sny." "...jak zabić marzenia." "...jak zabić naiwność" "...jak zabija się dziecko w sobie." ^ Przepis. Bardzo dobre. Chyba trochę za długo trwa opis -"wstęp" do clou. Trzecia strofka jest najlepsza. Potem już samo dobre. Pozdrawiam. Elka.
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy przepis to dobre słowo, przepis może być np. na ciasto;) cieszy mnie że "coś" przypadło do gustu:) dzięki za czytanie i komentarz pozdrawiam r
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy przepis to dobre słowo, przepis może być np. na ciasto;) cieszy mnie że "coś" przypadło do gustu:) dzięki za czytanie i komentarz pozdrawiam r Słowa "przepis" użyłam z niejakim sarkazmem. Czujesz to? Ze złością, co ludzie robią ze swoją świeżością, daną im na wstępie.
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy przepis to dobre słowo, przepis może być np. na ciasto;) cieszy mnie że "coś" przypadło do gustu:) dzięki za czytanie i komentarz pozdrawiam r Słowa "przepis" użyłam z niejakim sarkazmem. Czujesz to? Ze złością, co ludzie robią ze swoją świeżością, daną im na wstępie. czasami czuję
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Trochę mi się kojarzy z Okudżawą - w końcu ten sam tytuł, coś ucieka nieuchronnie, jeszcze w dodatku teraz kiedy balony są wypełniane helem, szansa na złapanie jest praktycznie żadna, leci tam, gdzie wiatr go porywa - jakoś taki obrazek najbardziej do mnie trafia. A czy balonik symbolizuje sytuację, czy peela, to już kwestia odbioru. Pozdrawiam:)
Pan_Biały Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyznam się szczerze że jestem analfabetą z Okudżawy:( kwestia odbioru jest fundamentalna dziękuje za czas i czytanie pozdrawiam r
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak pomyślałam- cyt: " a balonik, hej" I tu też nie zgadzam się z Elą co do pierwszej zwrotki , ona czyni wiersz jaśniejszy... podobasiem kłaniam się :) PanieBE!!!
Anna_Para Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Przeczytałam ten tekst jako zapewnienie o trosce i czujności wobec smuteczków dziecka, i jako tęsknotę za tym, jakie wszystko było w dzieciństwie proste i "do załatwienia". Biorę w całości. Pozdrawiam, Rafale. Para:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 pierwsza myśl - oczywiście Okudżawa. warto odrobić lekcje:) wszystko będzie dobrze. i tego się trzymajmy. pozdrawiam:)
Pan_Biały Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak pomyślałam- cyt: " a balonik, hej" I tu też nie zgadzam się z Elą co do pierwszej zwrotki , ona czyni wiersz jaśniejszy... podobasiem kłaniam się :) PanieBE!!! jak siepodobasie tom rad:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie o to chodzi że nie do końca jest tak prosto jak się wydaje dziękuję za czas, czytanie i komentarz pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po części odrobiłem dzięki Sławie Przybylskiej i jutjub albo odwrotnie;) dzięki za czytanie pozdrawiam r
złamane skrzydło Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po części odrobiłem dzięki Sławie Przybylskiej i jutjub albo odwrotnie;) dzięki za czytanie pozdrawiam r godne pochwały :))))
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Małe dzieci, małe troski; duże dzieci, duże troski - nigdy w to nie wierzyłam, troski są zawsze. Tylko nie zawsze w pobliżu mogą być rodzice... Tak mi nasunął Twój balonik, Rafale i dzięki za skłonienie do refleksji. Pozdrawiam, Grażyna. :)
Pan_Biały Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z marzeniami jest jeszcze gorzej niż z dziećmi w sensie pedagogicznym;) nie za ma co Grażko:) dziękuję za czas i czytanie pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi