Ela_Ale Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 na początku było smacznie wysysałam szpik twoich kości z kocią rozkoszą przed oczyma bąblowały kulki aż do zawrotów głowy tabletki łykałam w całości wciągały się w gardło bez oporu gładko słodko i rozpustnie do przesytu którejś niedzieli płomień w palniku zabarwił się amarantem szczur zdechł na ołtarzu olśnienia a ja jakoś żyję po lewatywie
cezary_dacyszyn Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 tylko to " bąblowały " jakoś nie pasi , a poza tym fajnie na zbroczony amarantem temat ... No właśnie - co tak niektórzy z tym amarantem ostatnio wyjeżdżają ?? Pozdrawiam , C :-)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Nikt nie chce miłości pięćdziesięcioprocentowej, kiedy jest cały zaangażowany, ale na szczęście jest czas, który pewnie później niż wcześniej złagodzi skutki lewatywy. Mocne, ostre, i gdyby napisała to peelka, troszkę oczyszczające. Pozdrawiam, Elu :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 już sam tytuł zapowiedział, że będzie ciekawie, gębucha była od ucha do ucha. mi tam bąblowanie pasi, aż do utożsamiania. (biorąc dosłownie:)), Elu na początku zawsze smacznie, potem różnie. oby choć wysysanie kości co nieco zrekompensowało:) a jak szczur zdechł to i czort z nim, kadzili mu kadzili i d... . "szczur zdechł na ołtarzu olśnienia" to- najlepsze choć całość wyborna (celująca:)) dobrze, że lewatywa wielce oczyszczająca. pozdrawiam:)
Ewa_Kos Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 oj, ciekawie się zrobiło; a ile można się na domyślać. Mówią, że lewatywa cuda czyni i może faktycznie tak jest? Pozdrawiam Elu serdecznie:)) E.K.
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do "bąblowania" szukałam odpowiedniego synonimu, ale nie znalazłam i się bąbluje wciąż... :) Naprawdę ten amarant taki w modzie? Niezbyt dokładnie, jak widać, czytam wszystkie wiersze.... A może nie wszystkie? Mogę "wyjechać" z tym amarantem. :) Co proponujesz? Może po prostu: płomień zabarwił się na czerwono? I jak? Lepiej? Dzięki za czytanie. Pozdrawiam. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zawsze o miłość chodzi. Czas jest, jak mówią, dobrym nauczycielem, tylo uśmierca swoich uczniów:)))))))) Oczyszczenie za to - zawsze skuteczne. :) Uściski ślę, Myszkino. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten szczur spodobał Ci się?!!! Wiedziałam! Fajny jest, taki grubawy, spasiony, a potem - wziął i zdechł! :))) Kości temu szczuru ssać nie będę. Już dość.:) Najważniejsze, co wyjęłaś z wierszyka, a na czym mi najbardziej zależało, bo o to chodziło, to: " kadzili mu kadzili i d... .:. Samo sedno. Kadzidła mogą łatwo zemdlić, jak za długo się wdycha. :))) Dzis z Twoich słów bardzo się cieszę, jak nigdy dotąd. :))) Toteż bardzo serdecznie pozdrawiam. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lewatywa czasem jest konieczna, niestety. :) Najbardziej cieszy mnie to, że można się podomyślać. Jest tu trochę tego. Serdeczności, Ewo. Elka.
Beata Piłat Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 lewatywa działa oczyszczająco na cały organizm , stąd zawroty głowy , może szczurowi zaszkodziło kocie rozkoszowanie się szpikiem , tak potrzebnym chorym ..., dużo myślenia ,OK pozdr.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zawsze o miłość chodzi. Czas jest, jak mówią, dobrym nauczycielem, tylo uśmierca swoich uczniów:)))))))) Oczyszczenie za to - zawsze skuteczne. :) Uściski ślę, Myszkino. Elka. Objawiłaś mi zbawienność lewatywy, Elu ;))) Kiedy widzę płomień, nawet palnika, to uparcie nasuwa mi się miłość, a kiedy zobaczyłam go w kolorze amarantu, to pomyślałam, że czerwień dostała trochę niebieskości, (jakieś 25% ;), no i poszło... W nowej szatce znaczeniowej też mi się podoba :) Miłego wieczoru :)
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczur został pochowany :). Teraz czas na myślenie. Fakt. Cieszę się z Twojej, Beato, wizyty. Pozdrawiam. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zawsze o miłość chodzi. Czas jest, jak mówią, dobrym nauczycielem, tylo uśmierca swoich uczniów:)))))))) Oczyszczenie za to - zawsze skuteczne. :) Uściski ślę, Myszkino. Elka. Objawiłaś mi zbawienność lewatywy, Elu ;))) Kiedy widzę płomień, nawet palnika, to uparcie nasuwa mi się miłość, a kiedy zobaczyłam go w kolorze amarantu, to pomyślałam, że czerwień dostała trochę niebieskości, (jakieś 25% ;), no i poszło... W nowej szatce znaczeniowej też mi się podoba :) Miłego wieczoru :) Ja i objawienia!!! I zaraz potem - płomień! :))) Mnie zawsze i cieszy, i bawi, i zmusza do zadumy to powiedzonko H. Berlioza o czasie i zabijaniu :). Nowe szaty, kiedy sie podobają, radość wielka! Tobie, Anno, serdeczności. Elka. Ostatnie wieczory spędzamy z 3-mies. dobermanem. :)))) Dzięki za życzenia i nawzajem. E.
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Teraz Elu Ty poleciałaś łamigłówką:) Mojego znajomego ulubionym powiedzeniem jest, że najlepsza na wszystko jest lewatywa z pepsi - zawsze proponuje ją przy wszelkich dolegliwościach:) Niełatwe zadanie - kilka symboli, które odczytuję jako oczyszczenie, koniec jakiegoś etapu - ładowania baterii, przejrzenie na oczy i pogodzenie się, w końcu lewatywa to nic przyjemnego, no ale jak się wcina szpik, to takie rezultaty:) Pozdrawiam i ściskam:)
Ela_Ale Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i straszna mi łamigłówka!:)))) Śmiech pusty mnie wziął! :) Rozebrałaś ją swoim ścisłym rozumem na czynniki pierwsze w trymiga! Ściskanie masz i ode mnie. Nie jemy szpiku od dziś, ok? :))Elka.
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 jeśli wysysanie szpiku kończy się lewatywą, ja postuję :P a szczurowi dobrze tak, skoro był taki łasy... świetnie się czytało, a ten amarant trochę jak amant, szczurzy jeszcze? pozdrawiam ELU!!!
Ela_Ale Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Amant się wyszczurzył :)))) Chyba, bo nie znam gościa. Wymyśliłam :) Dzięki za czytanie i aprobatę. Pozdrowienia ślę. Elka.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dobry wiersz z życia wyjęte. Wyssać chciała szpik z miłości, kochała aż tak szalenie do utraty świadomości aż wzięli na przeczyszczenie. Pozdrawiam serdecznie-:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jestem przeciw eksperymentom na zwierzętach! Tym bardziej na ludziach... Zaraz, zaraz. Przecież szczury ponoć są dość inteligentne,a ten, nie mógł uciec z tego laboratorium? Na pewno nie był królem... :))) Brawo, Elka. :)
Rekomendowane odpowiedzi