Ela_Ale Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 miałam dziś pięć lat z chłopakami w piaskownicy stawiałam baby z gliny i pięciogroszówek w blaszanych puszkach kopanych na ulicy zamarynowali mi przyszłość wykopaną ze śmierdzącego piachu teraz otwieram je po kawałku wyjmując wnętrze pieniążków nie ma glina skamieniała i pobolewa przed zmianą pogody
Anna_Myszkin Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Fakt, kontakty z rówieśnikami w dzieciństwie są nie do przecenienia w kontekście ich wpływu na przeżywania dorosłości w każdej fazie. Elu, bardzo wyraźnie "gada" do mnie Twój wiersz. Pozwolisz że zabiorę prawie cały, bo tylko bez piątego wersu - według mnie za wcześnie daje pojęcie, jaka ta przyszłość peelki będzie. Wiem, że byłoby Ci żal "wykopanej", więc robię ten zabieg tylko dla siebie ;) Pozdrawiam serdecznie :)
Magdalena_Blu Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Mój ulubiony temat i świetne otwarcie - wiersz na tak:) ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie skubnęła - dziś tylko "mi" i "je":) Pozdrawiam. Musiało Cię rwać dziś na tę wichurę:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 plus dodatni:) pozdrawiam:))
HAYQ Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moim zdaniem jest smutno, trudno, ale i prawdziwie. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam. w piaskownicy to się popisywaliśmy wyżerając piach całymi garściami na wyścigi kto więcej do dziś pamiętam ten smak zgrzytanie chociaż już nie jem coraz go więcej u innych w gębie
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Bardzo fajny - zaraz mi się przypomniały zabawy w piaskownicy, ale kiedy to było??? Pozdrawiam:) Ma.
Dawid Rt Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 "zamarynowali mi przeszłość " - świetne! ciekawie ujęty temat, podoba się, pozdrawiam.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Może się kiedyś powymieniamy na "historie" ,ja także miałem pełne kieszenie .... piachu. pozdr:)
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam nic "na przeciwko" :))) Wykreślaj, zabieraj. Dźwięk tych puszek i kapsli rzucanych, kopanych i co tam jeszcze, mam do dziś w uszach. Jest inaczej w dzisiejszych piaskownicach, dlatego cudownie "odmłodniałam". :). Serdeczności, Anno. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bądź sobą, stanowczo! Wcale nie musiałaś pisać tak explicite:), że coś poskubiesz. Kiedy piszę cokolwiek, często myślę, co "ogołocisz" z piórek. "Mi" mogłabym od biedy wyjąć, ale "je" - absolutnie nie. Umyka sens. Chyba:). Pozdrowienia. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszło mi 3+ :))))))) Też dobrze, ogólnowojskowo. Pozdrawiam i ja. Elka. Ciągle mnie te liczby prześladują... :))) obsesja czy co.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moim zdaniem jest smutno, trudno, ale i prawdziwie. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam. w piaskownicy to się popisywaliśmy wyżerając piach całymi garściami na wyścigi kto więcej do dziś pamiętam ten smak zgrzytanie chociaż już nie jem coraz go więcej u innych w gębie Piachu nie jadłam. Niestety. Chyba wiele straciłam, gapa jedna, ale kto mógł wiedzieć, że będzie mi to wytykał HAYQ - poeta. (!!??) że taki bogaty w doświadczenie. Za to mi dziś nie zgrzyta. Ale tylko piasek. Wcale nie chciałam, żeby było smutno. To jednak jest żart z tych czasów. Tak wolę. Pozdrowienia ślę. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A komu się nie przypominają!!!?? Chyba tylko tym, co urodzili się po 2000 roku. Są tacy? Mnie się wydaje to całkiem niemożliwe. :))) Uściski. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bardzo mnie to cieszy. Naprawdę. :) Pozdrowienia od Elki.
Ela_Ale Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak może się zdarzyć...kiedyś. :) Tymczasem życzę grosików w kieszeni. Pozdrawiam optymistycznie. Elka.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Dobry wiersz, któż z nas nie ma tych wspomnień-:) Cały w piachu utytłany do domu nieraz wracałem, świat był taki malowany, kiedyś też pięć latek miałem. Serdecznie pozdrawiam-:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszło mi 3+ :))))))) Też dobrze, ogólnowojskowo. Pozdrawiam i ja. Elka. Ciągle mnie te liczby prześladują... :))) obsesja czy co. zwariuję z Tobą:)))! jak się rozpisuję, to się muszę potem tłumaczyć, jak krótko, to jakaś marna trójczyna wylazła, no niech tam i z plusem:) wiersz jest na ocenę celującą. howk!> liczby są fascynujące. może wiersz o którejś napiszę?...miłego dnia:))
Magda_Tara Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 tak sobie grzebię w tej Twojej piaskownicy i lędźwiówka łupie w d... ;(( i kompletnie nie na zmianę pogody. powiem więcej - uniwersalnie - kiedy kce :(( wspomnieniowo! tak jak lubię. warto pogrzebać. buziaki ślę, Elu.
Ela_Ale Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wspomnienia są kawałkiem czasu przeznaczonym każdej przyszłości. Pozdrawiam i dzięki za wierszyk :). Elka.
Ela_Ale Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszło mi 3+ :))))))) Też dobrze, ogólnowojskowo. Pozdrawiam i ja. Elka. Ciągle mnie te liczby prześladują... :))) obsesja czy co. zwariuję z Tobą:)))! jak się rozpisuję, to się muszę potem tłumaczyć, jak krótko, to jakaś marna trójczyna wylazła, no niech tam i z plusem:) wiersz jest na ocenę celującą. howk!> liczby są fascynujące. może wiersz o którejś napiszę?...miłego dnia:)) Niektórzy tak ze mną mają, że działam nienajlepiej na ich stabilizację umysłową:))))))))) Przepraszam za niepokój, ale taki stopień sobie po plusie wyobraziłam. Nie miałaś w szkole tak: "bardzo ładnie. 3+"? :) Celująca ocena to moja pierwsza w życiu! Merci! Pozdrawiam. Elka.
Rekomendowane odpowiedzi