Marusia aganiok Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 odbiegłam od zapyziałych stron cuchnących rozkładów spóźnionych pociągów czekanie zamieniło się w nudę chwasty niepilnowane wyrosły dorodne trawy sięgają powyżej głupoty skrywanej za płotem zauważyłeś od razu tyle zmian stłoczonych w jednym miejscu niedawne animozje same oczyściły ścieżkę dźwięku niosącą od pól śpiew skowronka po ostatniej ulewie kolorowe parasole szybko wyschły dając schronienie pijącym piwo zaświeciło słońce
Magda_Tara Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 niesielsko, ale wioska jak się patrzy! i sentymentem jednak powiało przez to zaświecone słońce. Maruśka, popraw - niepilnowane i od razu buziaki, Aganioku. coś tak się rozsętymęcił????? :))
Oxyvia Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Miły wiersz. Odczytuję go jako wyraz tęsknoty za wsią, za jej czystym powietrzem, dźwiękami przyrody, piwem pod parasolami - za latem i kolorami. Ja też za tym wszystkim tęsknię, okropnie. Marusiu, popraw jeszcze tylko "od razu" i już będzie wszystko super. :-)
Wilcza Jagoda Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, Marusiu, to wiersz o mojej wsince? wypisz wymaluj toż co ona jest!!! pozdrówki, kochanie!!!
Emmka_Szlajfka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 najważniejsze, że zaświeciło słońce, a to- najlepsze: dorodne trawy sięgają powyżej głupoty skrywanej za płotem pozdrawiam:)
HAYQ Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Witaj "rudowłosa", chyba Cię przeoczyłem. :) zarastamy obojętnością, ale to często wychodzi na dobre :) Chętnie bym uciekł na taką wioskę, bo już przestaję zdawać sobie sprawę, że i tak na niej siedzę. Tutaj Matrix ma większy zasięg ;) Ciekawie, pozdrawiam
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojejku zawsze mi wylezie jakiś błąd; już myślę, że chyba temu, że taka trochę "międzynarodowa" jestem:)) Na wsi bywam i tęsknię:) Dziękuję bardzo za kometarz. Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już poprawiłam:) Tak to jest jak się ma korzenie nie z tej ziemi:)) Pozdr. i bardzo dziękuję:) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, Marusiu, to wiersz o mojej wsince? wypisz wymaluj toż co ona jest!!! pozdrówki, kochanie!!! Taaak, ale ja też mam taką wioskę; prawda, że daaaaleko, ale jednak. Dziękuję Jagodo za odwiedziny:)) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Emmku" Serdeczne dzięki i takież pozdrowienia:)) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem dokładnie rudowłosa i zawsze mnie widać z daleka; mam swoją wioskę, ale baaardzo daleko dlatego czasami popełniam "taki" wierszyk. Pozdrawiam i dziękuję:)) Ma.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Fajny wiersz, swojskie klimaty, nasza polska wieś-:) Stara wierzba rosochata a tam zboża łan faluje i na łące ta łaciata, czasem sobie porykuje. Serdecznie pozdrawiam-:)
Magda_Tara Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojejku zawsze mi wylezie jakiś błąd; już myślę, że chyba temu, że taka trochę "międzynarodowa" jestem:)) Na wsi bywam i tęsknię:) Dziękuję bardzo za kometarz. Ma. po co tęsknisz????? my tu! :*
Marusia aganiok Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o! wierszyk dla mnie:) Dziękuję Bolesławie; baaardzo dziękuję:) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojejku zawsze mi wylezie jakiś błąd; już myślę, że chyba temu, że taka trochę "międzynarodowa" jestem:)) Na wsi bywam i tęsknię:) Dziękuję bardzo za kometarz. Ma. po co tęsknisz????? my tu! :* i całe szczęście, że jesteście a ta moja wieś to coraz starsza; smutno się robi. Ma.
Rekomendowane odpowiedzi