Ela_Ale Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 gdyby było prawdą że tkwi we mnie niewidoczna gołym okiem prawie nieskończona struktura subtelna potrzebny byłby dyskretny skalpel wyjąłby muzealnie ozdobną maleńkość filigranowe misterium natury nieświadoma lecz pewna jej w sobie zachwycam się a priori
Magda_Tara Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 ja tam też (że a priori), opowiesz co to subtelna? może zrozumim :))))) buziaki przytulaki dobranoc noco, no co?????? :)))
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 No pewnie, bo tylko tak można i trzeba - co nam po tym "diamencie" po fakcie? Maleńkie, zwarte i zgrabne - to o Twojej mini, Elu :) Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Po pierwszym czytaniu, zaczęłam szukać jakiegoś mocniejszego zastępnika dla słowa "najlepsze" np. najdoskonalsze Jednak po kolejnych, pomyślałam - nie. Przecież tytuł, to zaledwie otoczka, niejako ochronna, dla tego, co w "środku" A tam- diamencik! Wiersz zabieram, pozdrowienia zostawiam dla Ciebie, Elu. Grażyna :)
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Opowiadanie zajęłoby całkiem niedozwoloną długość komentarza:))) Tajemnicza liczba 1/137 - to właśnie stała struktury subtelnej. Taki mały, tajemniczy wskaźniczek siły elektromagnetycznej, jednej z czterech podstawowych :))) W kampusie MIT ma nawet swoją ulicę! Mamy w sobie te strukturki !!! Niedostrzegalne a mocarne! Cieszysz się? No co - pogadałam, podprowadziłaś mnie! pa. Elka.
Spółka Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 istotnie - diamencik. wycyzelowanymi słowami sprecyzowany. gratuluję i pozdrawiam. S.
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja mini to pryszcz w porównaniu z tamtą wielkością, niepojmowalną, a władczą i niezmienną. A jak przy okazji uznałaś, Aniu, że oddałam temu dziwnemu wystarczający hołd - to dzięki skromne :)))) Uściski ślę. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażyno! Czy dałaś się trochę zahipnotyzować temu dziwu? Masz To w sobie! Moja "otoczka" to tylko mały wkład w mechanikę kwantową! ;)))) Zabieram pozdrowienia i wysyłam swoje. Elka.
Magda_Tara Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Opowiadanie zajęłoby całkiem niedozwoloną długość komentarza:))) Tajemnicza liczba 1/137 - to właśnie stała struktury subtelnej. Taki mały, tajemniczy wskaźniczek siły elektromagnetycznej, jednej z czterech podstawowych :))) W kampusie MIT ma nawet swoją ulicę! Mamy w sobie te strukturki !!! Niedostrzegalne a mocarne! Cieszysz się? No co - pogadałam, podprowadziłaś mnie! pa. Elka. :))))))) moje szczęście nie ma granic!!! to ja coś takiego też mam??????? orany! nie wiedziałam, że mam tajemnicę, a choćby i liczbę :D buziaki!
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sycę się zadowolona, że moich kilka słów wnika w Twoje mikrocząsteczkowe wnętrze:))) Dzięki, Spółko, a dla Ciebie - życzenia miłego, słonecznego dnia. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Opowiadanie zajęłoby całkiem niedozwoloną długość komentarza:))) Tajemnicza liczba 1/137 - to właśnie stała struktury subtelnej. Taki mały, tajemniczy wskaźniczek siły elektromagnetycznej, jednej z czterech podstawowych :))) W kampusie MIT ma nawet swoją ulicę! Mamy w sobie te strukturki !!! Niedostrzegalne a mocarne! Cieszysz się? No co - pogadałam, podprowadziłaś mnie! pa. Elka. :))))))) moje szczęście nie ma granic!!! to ja coś takiego też mam??????? orany! nie wiedziałam, że mam tajemnicę, a choćby i liczbę :D buziaki! No widzisz!!!!!!!!!!!!!! Mała rzecz, a cieszy!!!! :))) Ufka.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 oj tam, oj tam, ścisły umysł nieświadomy?? urocza Kokietka:)) na pozór twardo stąpa po ziemi matematycznofizycznozinformatyzowana, a w środku co? "muzealnie ozdobna maleńkość filigranowe misterium natury" pewnie do tego cała w filifiurkach- (mam nadzieję, że napisane poprawnie:))- to ta muzealnie ozdobna:) matematyczką nie jestem, ale doceniam znaczenie liczb!, mają moc, a Ty błądząc między nimi wyłapujesz subtelne struktury świata. ech... i racja: najlepsze-niewidoczne! pozdrawiam:))
Emmka_Szlajfka Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Opowiadanie zajęłoby całkiem niedozwoloną długość komentarza:))) Tajemnicza liczba 1/137 - to właśnie stała struktury subtelnej. Taki mały, tajemniczy wskaźniczek siły elektromagnetycznej, jednej z czterech podstawowych :))) W kampusie MIT ma nawet swoją ulicę! Mamy w sobie te strukturki !!! Niedostrzegalne a mocarne! Cieszysz się? No co - pogadałam, podprowadziłaś mnie! pa. Elka. :))))))) moje szczęście nie ma granic!!! to ja coś takiego też mam??????? orany! nie wiedziałam, że mam tajemnicę, a choćby i liczbę :D buziaki! Madziu! uśmiałam się do łez Twoim uroczym zdziwieniem. masz, też masz coś takiego, jestem pewna! masz tę boską cząsteczkę:) buziaki:))
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja?????? Urocza kokietka??????????????? Tego się nie spodziewałam! Niczym nie kokietuję w wierszyku, a opisuję "fizyczną fizyczność"! Jeśli się wczytać, może jest tu także coś w środku, może nieudolna metafora, ale nie chciałam flirtu z Czytelnikiem. :( Między liczbami nie błądzę, bo są za wielkie dla mnie. Rządzą. Ja chwała bogu, nie. :) Od wyłapywań struktur są mądrzejsi ode mnie. Ja tylko ściągam! Pozdrawiam. Elka.
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))) moje szczęście nie ma granic!!! to ja coś takiego też mam??????? orany! nie wiedziałam, że mam tajemnicę, a choćby i liczbę :D buziaki! Madziu! uśmiałam się do łez Twoim uroczym zdziwieniem. masz, też masz coś takiego, jestem pewna! masz tę boską cząsteczkę:) buziaki:)) Jak na mój smaczek - kokieterii za wiele! Nie wiem, czy wiecznie odchudzająca się Tara byłaby zachwycona "boską" cząstką! To hipotetyczny bozon Higgsa! Ona - niehipotetyczna - ręczę głową! On nabiera masy w zetknięciu ze swoim polem! A Tara też??? Trzymam za Nią kciuki. E.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Dobry Elu ten wiersz z subtelnością i zapewne każdy z nas ma w sobie mniej lub więcej tej struktury subtelnej i tak trzymajmy-:) A serdecznym pozdrowieniem-:)))
Wilcza Jagoda Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękna reklama wiersz, z lenistwa poddołączam się do niej, ściskam obie panie a wiersz zabieram Oj, namnożyło się dobroci dziś na forumie;P W
Wściekły Azot Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Przeczytałem z dziesięć razy i myślę, że - niepomna grzmiących listów pasterskich - poddałaś się zabiegowi zapłodnienia in vitro.
Magdalena_Blu Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Elu, połączyłaś fizykę kwantową z "Małym Księciem":) Gdyby taka cząstka istniała, to pewnie archeolodzy w przyszłości, dyskretnymi skalpelami szukaliby i pisali na ten temat prace naukowe:)A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie. Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu Tak mi się skojarzyło - he:) Pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak potrzymam. Dzięki, Bolesławie. Serdeczności. Elka.
Rekomendowane odpowiedzi