Wściekły Azot Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 machali ku mnie łysą pięścią i zachęcali równaj idąc rasy masą szczerbić się o wyższość czysto białego nad czerwonym pasem oporządziłem się na galowo w nóż i plecak z chińskiego khaki jedenasta jedenaście wmaszerowałem z córką w niedaleki las chciałem być skupiony od wiatru i słońca kłującego w twarz bez ptasiego trelu bez wrzasku flag bez chrzęstu dat i nazwisk chciałem jej głęboko barwnie opowiedzieć jeden płytki szkic może o partyzantach śpiących w piwnicy pod korzeniami sosny albo o husarii z piórami zupełnie nie takimi jak to pióro sójcze wprost na rudym dywanie niezliczonej ulgi ze stygnących drzew jakiś syn ubeka i moherowej jędzy może ciota lewacka rabinacki wnuk powstańca i enkawudzistki tępy zasrany komuch zdrajca czarnuch z eurobogackich dewotów albo parszywy jehowita gnój po prostu cwany żydek gnida bękart proboszcza na żołdzie germańskim obcy element pewnie mason herbu polakożerca pejsaty arabski pastuch z opus dei jakiś owsiakowy kleryk ćpun darnie zszargał quadem mech wymieszał z puszkami po obcych piwach a każdemu mężnemu bukowi i każdej smukłej brzozie posłał z bliska jedną wściekle różową kulkę na wysokość serca
H.Lecter Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Tekst jeszcze ciepły i nieobrobiony, i zapewne takim pozostanie, bo kto by tam obrabiał krzyk ;) W tym przypadku, poezji daję wolne. Czuję ulgę, że ktoś krzyknął za mnie...
Lübow Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest tutaj tego materiału... a od emocji, aż się roi... Przeczytałem z zaciekawieniem. Całkiem nieznany sposób i oryginalne słownictwo, jakim można nawet głęboko trafić do uśpionych wyobrażeń. Pozdrawiam :)
Dariusz Grudziński Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Każdy wyrok Twój przyjmę twardy, Przed mocą Twoją się ukorzę, Ale chroń mnie Panie od pogardy, Przed nienawiścią strzeż mnie Boże. [...] Jacek Kaczmarski Myślę, że taka prośba jest istotna szczególnie, kiedy nie jestem wolny. Osobiście wolę wersję: Każdy wyrok Twój przyjmę twardy, Przed mocą Twoją się ukorzę, Ale miłość w sercu Panie daj mi, Pokorą mnie obdaruj Boże.
Dariusz Grudziński Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powyższy fragment jest mi ogromnie bliski ... cały wiersz nie daje mi spokoju, jest w nim coś co mnie przyciąga. W zawziętym hałasie, od lewa do prawa , zgubiliśmy ciszę, a z nią- piękno ...
Rekomendowane odpowiedzi